Broccolisalat


Broccolisalat er utrolig lækker og utrolig nem at lave. Den skal laves nogle timer i forvejen, så det er ikke en man står og skal samle i sidste øjeblik, mens gæsterne vælter ind af døren.
Jeg kan æde rå mængder af denne salat og kan spise den som hovedret.
Salaten kan varieres, blandt andet med forskellige nødder eller kerner, rosiner, tranebær eller andet.

BROCCOLISALAT
4 PERS.

1 BROCCOLIHOVED
1 ÆBLE
1 STORT RØDLØG
50 G MANDELSPLITTER
2 HÅNDFULDE TØRREDE TRANEBÆR
1 SPSK CITRONSAFT
2 SPSK. FRAICHE 5%, MED TOP
2,5 SPSK MAYONNAISE
1,5 SPSK. ÆBLECIDEREDDIKE
1 TSK. SALT
1 SPSK. SUKKER
1 PAKKE BACON, SPRØDSTEGT

Pil løgene og hak dem fint.

Vask broccoli og æbler, fjern broccolistilkene og kernehusene på æblerne.

Skær broccolien i mindre buketter, mundrette bidder.

Skær æblerne i tern og vend dem i 1 spsk citronsaft.

Bland fraiche med mayonnaise, æblecidereddike, salt og sukker, smag til med ekstra af hvert indtil dressingen har en syrlig, salt og sød balance.

Bland alle ingredienserne sammen i en stor skål og lad salaten trække i mindst 3 timer på køl.

Smuldr baconen i mindre stykker over salaten inden servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.