Semlor

Min bedste veninde har i flere år plaget mig med om jeg ikke nok ville bage semlor, hver gang jeg bragte ordet fastelavnsboller på banen. Men da jeg ikke er den store fan af rå marcipan er det ikke blevet til noget før i år. Jeg valgte så at lave to versioner, når nu jeg alligevel slog en hel dej op og vi kun var få til at spise dem friske. Denne her har de klassiske smage med marcipan og flødeskum, men jeg har også lavet en version med hindbærmarmelade og chokoladecreme.

SEMLOR
10 STK.

DEJ:
15 G GÆR
50 G SMØR
1 DL KÆRNEMÆLK
2 SPSK. SUKKER
½ TSK SALT
1 SAMMENPISKET ÆG
1/2 TSK KARDEMOMME
275 G MEL
1 ÆGGEBLOMME

Smuldr gæren i en skål.

Smelt smørret og rør kærnemælken i til de er godt blandet sammen.

Pisk væsken i gæren lidt ad gangen til gæren er rørt ud.

Rør sukker, salt, kardemomme og æg i massen.

Tilsæt melet og ælt dejen til den er glat, smidig og blød. Dejen skal slippe skålens sider og dine hænder.

Lad dejen hæve natten over i køleskabet under et fugtigt klæde.

Dagen efter formes dejen til 10 boller á ca. 50 g hver, og de sættes på en bageplade med papir.

Forvarm imens ovnen til 200 grader.

Pensl bollerne med æggeblommen.

Bag bollerne midt i ovnen i 15-20 min, eller til de lyder hule når du banker let med en finger på bunden af bollen.


FYLD:
100 G GROFTREVET MARCIPAN
50 G MANDLER, GROFTHAKKEDE
100 ML MÆLK
250 ML PISKEFLØDE TIL FLØDESKUM
FLORMELIS

Når bollerne er kølet af, skærer du en lille del af toppen af og sætter den til side, den skal på igen tilsidst

Udhul bunden og smuldr brøddejen i en skål.

Bland dejen med groftrevet marcipan, hakkede mandler og mælk. Kom mælken i lidt af gangen, det skal ikke være vådt, men cremet og blødt.

Kom fyldet tilbage i de udhulede semlor, sprøjt flødeskum ovenpå med en stjernetyl, læg låget på og sigt lidt flormelis over.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.