Semlor med Hindbær og Chokolade

Den anden version af årets fastelavnsbolle med smag af marcipan, hindbær og chokolade. Er du mere til den klassiske med flødeskum, finder du opskriften her.

SEMLOR MED HINDBÆR OG CHOKOLADE
10 STK.

DEJ:
15 G GÆR
50 G SMØR
1 DL KÆRNEMÆLK
2 SPSK. SUKKER
½ TSK SALT
1 SAMMENPISKET ÆG
1/2 TSK KARDEMOMME
275 G MEL
1 ÆGGEBLOMME

Smuldr gæren i en skål.

Smelt smørret og rør kærnemælken i til de er godt blandet sammen.

Pisk væsken i gæren lidt ad gangen til gæren er rørt ud.

Rør sukker, salt, kardemomme og æg i massen.

Tilsæt melet og ælt dejen til den er glat, smidig og blød. Dejen skal slippe skålens sider og dine hænder.

Lad dejen hæve natten over i køleskabet under et fugtigt klæde.

Dagen efter formes dejen til 10 boller á ca. 50 g hver, og de sættes på en bageplade med papir.

Forvarm imens ovnen til 200 grader.

Pensl bollerne med æggeblommen.

Bag bollerne midt i ovnen i 15-20 min, eller til de lyder hule når du banker let med en finger på bunden af bollen.


FYLD:
100 G GROFTREVET MARCIPAN
50-100 ML MÆLK
50 G HINDBÆRMARMELADE
FRYSETØRRET HINDBÆR
FLORMELIS

Når bollerne er kølet af, skærer du en lille del af toppen af og sætter den til side, den skal på igen tilsidst

Udhul bunden og smuldr brøddejen i en skål.

Bland dejen med groftrevet marcipan, marmelade, frysetrørret hindbær og mælk. Kom mælken i lidt af gangen, det skal ikke være vådt, men cremet og blødt.

CHOKOLADECREME:
250 G PISKEFLØDE
80 G VALRHONA CHOKOLADE, BISKELIA 34%

Hak chokoladen fint og kom den i en skål.

Varm fløden op i en lille gryde til den lige når kogepunktet.

Hæld fløden over chokoladen, lad den stå et par sekunder og rør så i midten af chokoladen til det hele er ensartet.

Stil cremen på køl til den er kølet helt af, gerne natten over, men minimum 4 timer.

Pisk den kolde creme luftig, men ikke for længe da den så kan skille.

Kom fyldet tilbage i de udhulede semlor, sprøjt chokoladecremen ovenpå med en fransk stjernetyl, læg låget på og sigt lidt flormelis over.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.