Site Overlay

Påskekage med Lemoncurd og Flødeost

For nogle år siden lavede jeg en påskekage med min citronmåne og lagt sammen med lemoncurd. Den trængte til opdatering, så i år har jeg så lavet en mousse af lemoncurden og toppet kagen med let syrlig flødeostecreme.

PÅSKEKAGE MED LEMONCURD OG FLØDEOST.
CA. 12-14 PERS. 

KAGE:
150 G SUKKER
150 G SMØR
50 G GROFTREVET MARCIPAN
3 ÆG
1½ TSK. BAGEPULVER
1½ TSK. VANILLESUKKER
150 G HVEDEMEL
REVET SKAL AF 2 ØKOLOGISKE CITRONER
65 ML CITRON SAFT
2 SPSK. BLÅ BIRKES

Forvarm oven til 175 grader.

Smør bund og sider på en 20 cm springform og beklæd dem med bagepapir.

Rør sukker, marcipan og smør blødt og cremet.

Tilsæt æggene, ét ad gangen og pisk grundigt imellem hvert.

Rør bagepulver, vanillesukker og hvedemel i.

Hæld citronskal og citronsaft ved og pisk det godt sammen.

Til sidst tilsættes birkesfrø.

Hæld dejen i springformen og glat overfladen ud.

Bag kagen midt i ovnen i 40-45 min. eller til en nål kommer ren ud, når man stikker i midten af kagen. Der må ikke hænge dej ved.

Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af i formen.

Skulle kagen få høj kuppel på når den bager, kan du lægge et rent viskestykke på og presse ned ligeså snart den kommer ud af ovnen. Så skulle den blive pænt flad på toppen igen.

LEMONCURDMOUSSE:
250G LEMON CURD
3 BLADE HUSBLAS
60 G PAST. ÆGGEHVIDER
50 G SUKKER
175 G FLØDE 38%
SAFT AF ½ CITRON

Udblød husblassen i iskoldt vand i 5-10 min.

Varm citronsaften op, knug vandet us af husblassen og smelt den deri.

Lad massen køle af til den er fingervarm.

Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukker, pisk videre til det bliver en sej og skinnende marengs.

Hæld den afkølede gelatinemasse i lemon curden i en tynd stråle, mens der piskes grundigt.

Vend lemon curd sammen med marengs.

Pisk fløden til skum med bløde toppe.

Vend fløden i lemon curd massen.

Kom moussen på en sprøjtepose med rund tylle, dæk åbningen til med et lille stykke husholdningsfilm og stil moussen på køl et par timer til den er fast nok til at sprøjte ud og holde formen.

FLØDEOSTETOPPING:
125 G BLØDT SMØR
75 G FLORMELIS
200 G FLØDEOST NATUREL

Pisk smørret blødt og cremet med en elpisker.

Rør flormelis i til en smørcreme.

Tilsæt flødeost og pisk indtil det lige akkurat er inkorporeret, cremen skal være blød og ikke for overpisket, sådan så du får fine toppe.

Kom cremen på en sprøjtepose med rund tylle.

SAMLING:

Del kagen på midten og læg bunden på et serveringsfad.

Tag moussen ud af køleskabet og sprøjt små toppe langs kanten af bunden og fordel resten af moussen på midten.

Læg den anden bund ovenpå og pres let ned, så det hele hænger sammen.

Sprøjt små toppe af flødeostecremen på kagens top.

PYNT:
DRAGEE PÅSKEÆG
KRYMMELKUGLER
DULCEY CRUNCHY PEARLS
RØD SKOVSYRE

Pynt kagen med påskeæg, krymmelkugler, crunchy pearls og rød skovsyre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *