Påskecheesecake med Passionsfrugt

Dejlig syrlig og frisk påskekage der ligger godt i maven. Den kan laves i god tid før, da den kan opbevares i fryseren, indtil den skal bruges og pyntes.

PÅSKECHEESECAKE MED PASSIONSFRUGT
10-12 PERS.

KIKSEBUND:
150 G HAVREKIKS
75 G SMELTET SMØR
1 NIP SALT
1 SPSK FRYSETØRRET HINDBÆR

Blend kiksene til et fint smuldr sammen med salt og hindbær.

Tilsæt smør og blend igen.

Pres kiksemassen ned i en 18 cm silikoneform og stil den på køl til bunden har sat sig og er fast.

KARAMEL GOLDMOUSSE:
2 BLADE HUSBLAS
20 G PAST. ÆGGEBLOMME
25 G FLORMELIS
100 G GOLD CHOKOLADE, CALLEBAUT
200G PISKEFLØDE
1 TSK VANILJESUKKER

Udblød husblassen i koldt vand i 5-10 minutter.

Pisk æggeblommer og rørsukker lyst og luftigt.

Smelt chokoladen og vend den forsigtigt i æggesnapsen.

Pisk fløden til skum med bløde toppe.

Knug vandet ud af husblassen og smelt den i mikroovnen i skål med 1 spsk. vand.

Rør hurtigt 2 spsk. flødeskum ud i husblassen.

Hæld husblassen ned i chokoladeblandingen, i en tynd stråle, mens det blandes hurtigt, men forsigtigt i blandingen.

Vend resten af flødeskummet i chokoladen af 2 omgange.

Kom moussen i en 16 cm rund silikoneform eller kagering med husholdningfilm i bunden.

Stil formen, tildækket, i fryseren i 3-4 timer, gerne natten over.

OSTEFYLD:
4 BLADE HUSBLAS
85 G PASSIONSFRUGTSSAFT (CA. 7 STK)´
SAFT AF ½ CITRON
100 G FLORMELIS
300 G FLØDEOST NATUREL
250 G FLØDE

Udblød husblassen i koldt vand i 5-10 min.

Halver passionsfrugtene og skrab kødet ud, kom det en skål der kan tåle mikroovn. Varm det i 30 sekunder.

Kom det i en blender eller minihakker og blitz kort 10 gange. Press massen igennem en finmasket sigte for at fjerne kernerne. Så skulle du gerne have ca. 85 g saft.

Varm passionsfrugtsaft og citronsaft op til kogepunktet. Knug vandet ud af husblassen og smelt den i saften. Lad saften køle af til den er lillefinger-varm.

Pisk flødeost og flormelis blødt og cremet i en skål og vend den afkølede saft i med en dejskraber.

Pisk fløden til skum med bløde toppe og vend den forsigtigt ind i ostecremen.

Fjern kiksebunden fra silikoneformen og vask formen, den skal nu bruges til at samle kagen.

Fordel ostefyldet i formen.

Tag karamelmoussen ud af formen og pres den forsigtigt ned i midten af ostefyldet, så overfladen er jævn.

Læg til sidst kiksebunden ovenpå og press let ned, så de hænger sammen.

Dæk formen til med film og stil den i fryseren 3-4 timer til den er fast og frossen, gerne natten over.

Tag formen ud af fryseren, skub kagen forsigtigt ud og stil den på serveringsfadet. Lad den tø op i køleskabet.

PASSIONSFRUGTSCREME:
70 G SUKKER
1 M/L ÆG
½ TSK. MAJSSTIVELSE
KØD AF 3 PASSIONSFRUGTER
SAFT AF ½ CITRON
1 BLAD HUSBLAS
60 G SMØR I TERN
20 G  FLORMELIS
200 G FLØDE

Læg husblassen i blød i koldt vand i 5-10 min.

Skrab kødet ud af passionsfrugtene og kom det en skål der kan tåle mikroovn. Varm det i 30 sekunder.

Kom det i en blender eller minihakker og blitz kort 10 gange. Press massen igennem en finmasket sigte for at fjerne kernerne.

Pisk sukker, æg og majsstivelse sammen, pisk det lune passionfrugtskød og citronsaft ind i massen.

Kog det op over middel-svag varme under konstant omrøring indtil det begynder at tykne og ligne en god tyk sovs.

Tag cremen af varmen, knug vandet ud af husblassen og pisk den i cremen.

Pisk smørret i lidt af gangen indtil det er helt inkorporeret.

Lad cremen køle helt af, gerne natten over i køleskabet.

Kom 100 g passionsfrugtcreme i en skål sammen med flormelis og pisk det cremet og blødt.

Tilsæt fløden og pisk det sammen til en flødecreme, der kan sprøjtes ud og holde formen.

Kom cremen på en sprøjtepose med stjernetyl.

PYNT:
PASSIONFRUGTCREME
OPALYS CRUNCH PEARLS
DRAGÉE PÅSKEÆG
RØD SKOVSYRE

Sprøjt små toppe passionfrugtcreme rundt på kagens top.

Pynt kagen og server den til påskefrokosten i solen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *