Kartoffelkrebinetter med Stuvet Grønt

Krebinetter med stuvede grøntsager, ren mormormad. Suk. Der er nu ikke noget som god gammeldags mormormad på de kolde, mørke aftener vi holder os for tiden. Det er kedeligt, det er gråt, vådt og koldt udenfor. Så er det dejligt med noget fyldende og varmende.
Det gode ved disse krebinetter er, at de er også supergode dagen efter. Det gør jo ikke noget at de bliver sprødere ved en tur til på panden eller i ovnen. Der er nogen som vil have at krebinetterne laves af kold kartoffelmos…men det har jeg ikke tålmodighed til. Og så er der det, at skulle jeg lave kartoffelmos ville jeg æde det med det samme.

KARTOFFELKREBINETTER MED STUVET GRØNT
4-6 PERSONER 

KREBINETTER:
CA. 25 KREBINETTER
1 KG KARTOFLER
1 ÆGGEBLOMME
1 STOR SPSK. FRAICHE 5 %
25 G SMØR
1/4 TSK FLYDENDE CHILI
1 SPSK. HAKKET PERSILLE
300 G STEGT BACON, HAKKET
SALT OG PEBER
1 SAMMENPISKET ÆG
2-3 DL PANKORASP
1-2 DL MEL

Skræl og skær kartoflerne i mindre tern.

Kog dem i usaltet vand i ca. 20 min til kartoflerne er møre.

Dræn vandet fra og lad kartoflerne dampe lidt af.

Mos dem godt og grundigt og rør æggeblomme, fromage frais, smør, chili, bacon og persille i. Smag til med salt og peber.

Form kartoffelmosen til krebintter af ca. 1 spiseskesstørrelse.

Stil krebinetterne på køl i ca. 30 min så de bliver faste og nemmere at forme og panere

Forvarm ovnen til 200 grader.

Dyp krebinetterne først i ægget, dernæst i rasp blandet med salt og peber.

Læg krebinetterne på en bageplade med bagepapir, bag dem midt i ovnen i 30-40 til de er gyldne og sprøde.

STUVEDE GRØNTSAGER:
3 DL KOGENDE VAND
3 DL MÆLK
3 MELLEMSTØRRELSE GULERØDDER
3 STORE HÅNDFULDE FROSNE ÆRTER
3 STORE HÅNDFULDE FROSNE MAJS
40 G SMØR
2-3 SPSK. MEL
SALT OG PEBER

Skræl gulerødderne og skær dem i fine tern.

Kom dem i en gryde sammen med ærter, majs og vand.

Kog det op i 3 min.

Hæld grøntsager og vand over i en skål (vandet vil færdigkoge gulerødderne imens) og stil det side mens der laves en opbagning.

Smelt smør i den samme gryde, som grøntsagerne blev kogt i.

Pisk det smeltede smør sammen med mel til en ensartet masse.

Hæld vandet fra grøntsagerne i melblandingen lidt ad gangen mens der piskes, indtil det bliver en cremet, glat sovs.

Rør mælken i og kog saucen op til den tykner.

Smag til med salt og peber.

Tilsæt grøntsagerne og rør det hele sammen til en god stuvning.

Server krebinetterne sammen med stuvningen og hakket persille eller timian på toppen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *