Site Overlay

Potato Rissoles with Stewed Greens

Krebinetter med stuvede grøntsager, ren mormormad. Suk. Der er nu ikke noget som god gammeldags mormormad på de kolde, mørke aftener vi holder os for tiden. Det er kedeligt, det er gråt, vådt og koldt udenfor. Så er det dejligt med noget fyldende og varmende.
Det gode ved disse krebinetter er, at de er vegetariske, men de er også supergode dagen efter. Det gør jo ikke noget at de bliver sprødere ved en tur til på panden. Der er nogen som vil have at krebinetterne laves af kold kartoffelmos…men det har jeg ikke tålmodighed til. Og så er der det, at skulle jeg lave kartoffelmos ville jeg æde det med det samme.

KARTOFFELKREBINETTER MED STUVET GRØNT
4-6 personer 

Krebinetter:
ca. 25 krebinetter
1 kg Kartofler
1 Æggeblomme
1 Stor spsk. Fromage frais
25 g Smør
10 Dråber tabasco
1 spsk. Hakket persille
Salt og Peber
1 Sammenpisket æg
Rasp
Smør
Olivenolie

Stuvede Grøntsager:
3 dl Kogende vand
3 Gulerødder
3 Store håndfulde frosne ærter
3 Store håndfulde frosne majs
40 g Smør
2-3 spsk. Mel
Salt og Peber

KREBINETTER:

Skræl og skær kartoflerne i mindre tern.

Kog dem i usaltet vand i ca. 20 min til kartoflerne er møre.

Dræn vandet fra og lad kartoflerne dampe lidt af.

Mos dem godt og grundigt og rør æggeblomme, fromage frais, smør, tabasco og persille i. Smag til med salt og peber.

Form kartoffelmosen til krebinetter af ca. 1 spiseskesstørrelse.

Stil krebinetterne på køl i ca. 30 min så de bliver faste og nemmere at stege.

Dyp krebinetterne først i ægget, dernæst i rasp blandet med salt og peber.

Steg dem i smør og olie til de er gyldenbrune og sprøde på hver side.

STUVEDE GRØNTSAGER:

Skræl gulerødderne og skær dem i fine tern.

Kom dem i en gryde sammen med ærter, majs og vand.

Kog det op i 3 min.

Hæld grøntsager og vand over i en skål (vandet vil færdigkoge gulerødderne imens) og stil det side mens der laves en opbagning.

Smelt smør i den samme gryde, som grøntsagerne blev kogt i.

Pisk det smeltede smør sammen med mel til en ensartet masse.

Hæld vandet fra grøntsagerne i melblandingen lidt ad gangen mens der piskes, indtil det bliver en cremet, glat sovs. Smag til med salt og peber.

Tilsæt grøntsagerne og rør det hele sammen til en god stuvning.

Server krebinetterne sammen med stuvningen og hakket persille eller ramsløg på toppen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *