Ketchup er en uundværlig ting i køkkenet, så hvorfor ikke prøvet at lave sin egen? Som med så mange andre varer på hylderne i supermarkederne kan vi ikke kontrollere hvad der kommer i dem, og er ofte fyldt med mere sukker og salt end nødvendigt.
Det er jo rørende nemt at lave sin egen ketchup, den kan godt nok ikke holde så længe som den fabriksproducerede variant, men så kan man altid fryse den ned i mindre portioner.
Jeg lavede en omgang til min fødselsdag, da vi skulle grillen og dertil hører sig jo ketchup. Mums.
HJEMMELAVET TOMATKETCHUP
1 SPSK. OLIE
2 SMÅ RØDLØG
2 FED HVIDLØG
2 SMÅ ÆBLE
2 STILKE BLADSELLERI
3 CM INGEFÆR
400 G HAKKEDE ELLER MOSTE TOMATER
1,5 SPSK. TOMATPURÉ
2 SPSK. WORCESTERSHIRE SAUCE
1/4 TSK STØDT NELLIKE
1/8 TSK ALLEHÅNDE3 SPSK. BRUN FARIN
2 SPSK. ÆBLECIDEREDDIKE
2 DL. VAND
SALT OG PEBER
Pil og hak løg og hvidløg groft.
Rens bladselleri og skær dem i tynde skiver.
Fjern kernehuset på æblerne og skær dem i tern.
Skræl ingefæren og hak den fint.
Svits løg og hvidløg bløde i olien i en 3 liters gryde.
Tilsæt æbler, bladselleri og ingefær og steg videre i et par minutter.
Tilsæt resten af ingredienserne, rør godt rundt og lad det simre i 1 time.
Sluk for varmen, blend massen og passér den eventuelt igennem en sigte for at få en glat ketchup.
Smag til med salt, peber, sukker og eddike.