Site Overlay

Saltet Karamel

Når først man har lavet sin egen karamel, så undrer man sig sikkert over hvorfor man ikke har gjort det noget før. For det første er det utroligt nemt, så længe man lige har et øje på karamellens farve, og for det andet tager det næsten ingen tid at lave og der skal kun bruges fire ingredienser.
Denne salte karamel er lavet på en tør karamel, altså sukker der er smeltet i en gryde uden vand. Det kan sammenlignes med at lave karamellen til Julens brune kartofler og farven skal da også være den sammen. Så det er en god ting at holde sig for øje.

SALTET KARAMEL
2×250 ml Glas

200 G SUKKER
85 G SMØR
150 G PISKEFLØDE
1/4 SPSK. FLAGESALT
1/4 TSK. VANILJESUKKER

Sørg for at have alt målt op og klart før du går i gang, når først karamellen er oppe at koge går det hurtigt.

Smelt sukker i en gryde ved middel varme og undlad at røre i det, men ryst gerne gryden hvis sukkeret ser ud til at smelte hurtigere nogen steder end andre.

Når det er smeltet og har en dyb ravgylden farve, kommes smørret i lidt ad gangen og der piskes kraftigt imellem hvert stykke smør.

Når smørret er inkorporeret i karamellen, tages gryden af varmen og fløden hældes i under piskning, det vil bruse op og falde ned igen.

Til sidst kommes salt og vanilje i og det piskes sammen til en cremet masse.

Hæld karamellen på rene, skoldede glas og opbevar dem i køleskabet, ca. 2 uger holder de på køl.

Ved stue temperatur kan karamellen hældes over kage, is etc. som sauce, mens den lige fra køleskabet kan bruges som smørelse og creme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *