Broccolisuppe

Her er en fin lysegrøn suppe, der tager sig godt ud på vinteraftenerne, man bliver helt i forårshumør af at se på den…eller det gør jeg i hvert fald. Den er super nem at lave og så kan den fryses, hvis man kommer til at lave for meget. Den smager ekstra godt med bacon på…og med rødløg, så er det lidt ligesom at spise en vinterlig broccolisalat.

BROCCOLISUPPE
4-6 PERS.

400 G BROCCOLI
250 G KARTOFLER
300 G BLOMKÅL
2 RØDLØG
2 FED HVIDLØG
1½ TSK GARAM MASALA
1 SPSK. ÆBLECIDEREDDIKE
50 G REVET OST
1 DL PISKEFLØDE
1 SPSK. OLIVENOLIE
1 L. GRØNTSAGSBOUILLON
SALT OG PEBER

Skyl broccoli, blomkål og fjern stilken. Du kan også bruge frosne grøntsager.

Skræl kartoflerne, pil løg og hvidløg og skær alle grøntsagerne i grove tern.

Varm olien op i en gryde og svits løg og hvidløg til de begynder at blive bløde.

Tilsæt kartofler, broccoli, blomkål og garam masala, bland det hele godt sammen og hæld bouillon i gryden, til det lige akkurat dækker kartoflerne.

Krydr med lidt salt og peber, sæt låget halvt på skrå og kog i 20-30 min. til kartoflerne er møre.

Blend suppen med en stavblender, tilsæt fløde og revet ost og smag til med salt, peber og æblecidereddike.

TOPPING:
200 G BACONTERN
TØRREDE TRANEBÆR
HAKKEDE RISTEDE MANDLER
1 ÆBLE I TERN, VENDT I LIDT CITRONSAFT

Steg baconternene sprøde og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Server med resten af toppingen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.