Site Overlay

Broccoli Soup

Her er en fin lysegrøn suppe, der tager sig godt ud på vinteraftenerne, man bliver helt i forårshumør af at se på den…eller det gør jeg i hvert fald. Den er super nem at lave og så kan den fryses, hvis man kommer til at lave for meget. Den smager ekstra godt med bacon på…og med rødløg, så er det lidt ligesom at spise en vinterlig broccolisalat.

BROCCOLISUPPE
4-6 pers.

500 g Broccoli
500 g Kartofler
2 Rødløg
2 Fed hvidløg
1 Spsk. Olivenolie
1-1½ l. Kogende vand
Salt og Peber
200 g Bacontern

Steg baconternene sprøde og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Skyl broccolien og fjern stilken.

Skræl kartoflerne, pil løg og hvidløg og skær alle grøntsagerne i grove tern, gem nogle buketter broccoli til senere.

Varm olien op i en gryde og svits løg og hvidløg til de begynder at blive bløde.

Tilsæt kartofler og broccoli, bland det hele godt sammen og hæld kogende vand i gryden, til det lige akkurat dækker kartoflerne.

Krydr med lidt salt og peber, sæt låget halvt på skrå og kog i 20-30 min. til kartoflerne er møre.

Blend suppen med en stavblender og smag til med salt og peber.

Tilsæt de gemte buketter og kog dem i suppen i 3-5 min.

Server med croutoner og bacon på toppen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *