Æblecrumble med Timian og Hvid Chokolade

En genfortolkning af en gammel opskrift jeg havde liggende. En æblecrumble er egentlig en enkel dessert at gå og nem at lave til mange gæster. Dem kan sagtens bages i forvejen, opbevares på køl og så varmes lige inden servering. Denne udgave har jeg givet et ekstra frisk pift af smag med citron, timian, hvid chokolade og marcipan.

ÆBLECRUMBLE MED TIMIAN OG HVID CHOKOLADE
4 PERS

75 G HAVREGRYN
75 G MEL
40 G SUKKER
1 NIP SALT
75 G SMØR
3 KVISTE TIMIAN
50 G MARCIPAN
50 G MANDLER
40 G HVID CHOKOLADE
3 STORE ÆBLER
25 G BRUN FARIN
SKAL OG SAFT AF ½ CITRON
1½ TSK MAJSSTIVELSE

Forvarm ovnen til 200 grader.

Smør en ca. 17×17 cm ovnfast form med lidt smør.

Kom havregryn, mel, sukker, salt, bladene af 2 kviste timian, citronskal og smør i en skål og nulr det sammen til klumper.

Riv marcipanen groft, hak chokolade og mandler groft og bland dem i crumble toppingen.

Vask og fjern kernehuse på æblerne og skær dem i tynde skiver.

Vend dem i en skål med citronsaft, brun farin og majsstivelse.

Kom æblerne i et fad eller i små portionsforme, drys bladene af 1 kvist timian henover.

Fordel crumble toppingen ovenpå til det hele er godt dækket.

Bag æblecrumblen midt i ovnen i 30-40 min. eller til toppingen er gyldenbrun.

Server med vaniljeis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.