Karamelcheesecake med Popcorn

I december rejste jeg en smuttur til Norge med min mor ombord på Oslobåden. Vi havde den ene aften bestilt bord til på deres grill restaurant og vi fik virkelig lækker mad, jeg elsker en god bøf og det var den i hvert fald.

Men denne opskrift handler om desserten jeg fik efterfølgende. En cremet og lækker karamelcheesecake med sprøde karamelpopcorn til. Den gav mig sådan en lyst til at forsøge mig med min egen version og jeg er ganske tilfreds med resultatet. Jeg valgte dog at lave en marmoreret udgave, med en blanding af karamel og chokolade, da jeg ønskede noget modspil til karamellen. Udover det er bunden lavet af kagerester, som jeg havde liggende i fryseren, et glimrende alternativ til den klassiske kiksebund.

KARAMELCHEESECAKE MED POPCORN
10-12 PERS.

KAGEBUND:
200 G CHOKOLADEKAGERESTER
75 G SMELTET MØRK CHOKOLADE, CALLEBAUT

Blend kageresterne til krummer og bland dem med den smeltede chokolade.

Hæld blandingen i en 18 cm springform, beklædt med bagepapir i bunden og kageplast i siderne.

Pres blandingen godt ud i kanterne og bunden, så bunden er nogenlunde samme tykkelse over det hele.

Stil bunden i køleskabet mens du laver resten af cheesecaken.

CHEESECAKELAG:
4 BLADE HUSBLAS
50 G FLØDE + 2 SPSK TIL HUSBLAS
200 G FLØDEOST NATUREL
50 G FLORMELIS
50 G SALTKARAMEL
100 G MÆLKECHOKOLADE, CALLEBAUT
1 TSK VANILJEPASTA
200 G PISKEFLØDE

Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 minutter.

Rør 50 g fløde og saltkaramel sammen og varm den i mikroovnen til blandingen er smeltet sammen. Lad den køle let af.

Smelt forsigtigt mælkechokoladen, undgå at den brænder på.

Smelt husblassen i mikroovnen i 2 spsk fløde.

Pisk flødeost, flormelis og vaniljepasta sammen i en skål, rør den smeltede husblas i. Vej cremen af og del flødeostecremen i to separate skåle.

Rør den let afkølede karamelmasse i den ene portion flødeost og mælkechokoladen i den anden.

Pisk 200 g fløde til en let flødeskum i en anden skål.

Vend forsigtigt halvdelen af flødeskummet i hver sin portion flødeost med en dejskraber.

Hæld skiftevis en skefuld karamel og chokolade cheesecakemasse ovenpå hinanden på kagebunden. Bank formen en gang imellem mod bordet for at fordele massen ud til siderne.

Glat toppen ud så den er jævn og pæn.

Stil kagen på køl et par timer, til cheesecaken har sat sig helt.

KARAMELPOPCORN:
1 SPSK OLIE
1/2 DL POPCORNMAJS
65 G RØRSUKKER
65 G BRUN FARIN
25 G SMØR
1 TSK HAVSALT
1 TSK NATRON

Kom olie og popcorn i en stor 5 liters gryde. Skru helt opmfor varmen.

Når majsene begynder at poppe, lægger du låg på og lader dem poppe løs, mens du letter på låget en gang imellem for lade dampen komme ud.

Når der går 2-3 sekunder mellem pop, slukker du for varmen og hælder de varme popcorn i en stor skål. Sorter u-poppede majskerner fra og stil popcornene til side.

Vask gryden og hæld de to slags sukker i, smelt det over jævn varme.

Når sukkeret er smeltet, tilsætter du smør og salt og blandingen røres til en glat karamelmasse.

Sluk for varmen og rør natron i.

Kom popcornene i gryden med karamel og rør godt rundt, så karamellen fordeles før den begynder at stivne.

Hæld karamelpopcornene ud på et stykke bagepapir og lad dem afkøle let, inden du skiller dem ad med fingrene og drysser lidt fint salt henover.

Pynt cheesecaken med popcornene lige inden servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *