Tredobbelt Æblekage

Denne kage er udsprunget af af blanding af flere forskellige kager, og ønsket om at mase så mange æbler som muligt ind i den. Samtidig så synes jeg at kanel og ingefær er de bedste venner med æbler og så bruger den æbler på tre forskellige måder: I kagedejen, på toppen og som en sirup til at hælde over ved servering.

Kagen skal langtidbages, da der er så meget væde i frugten. Men det er det værd.

TREDOBBELT ÆBLEKAGE 
10-12 PERS

KAGE:
2 ÆG
150 G SUKKER
75 G MARCIPAN
100 G BLØDT SMØR
200 G HVEDEMEL
1 TSK. BAGEPULVER
2 TSK. VANILJESUKKER
1 TSK. STØDT KANEL
1/4 TSK. STØDT INGEFÆR
2 ÆBLER

Forvarm ovnen til 180 grader.

Smør en 20 cm. springform og beklæd bunden og siderne med bagepapir.

Rør sukker, marcipan og smør blødt og cremet med en elpisker.

Tilsæt æggene, ét ad gangen og pisk grundigt imellem hvert.

Sigt mel, bagepulver, vanilje og krydderier i dejen og rør dem sammen til en ensartet masse.

Skræl og fjern kernehusene på æblerne (husk at gemme alle skræller og kernehuse fra æblerne, de skal bruges i siruppen).

Riv det ene æble groft og skær det andet i tern og vend dem ind i dejen og fordel den i springformen, glat overfladen så den er klar til pynt.

PYNT:
4 STORE RØDE ÆBLER
SAFT AF 1 CITRON
60 G SMELTET SMØR
4 SPSK. BRUN FARIN

Halvér æblerne, fjern kernehusene (gem dem) og skær æblerne i meget tynde skiver ca. 3 mm, gerne på et mandolinjern.

Vend æbler, citronsaft, smeltet smør og brunt farin sammen i en skål der tåler mikroovn.

Stil den i mikrobølgeovnen i 2 minutter, vendt rundt i æblerne igen halvvejs igennem. Hvis du ikke har en stor nok skål til alle skiverne, så lav det af flere omgange.

Start med de mindre skiver først, rul æblerne sammen så at enderne overlapper og du har en æblerose i fuld flor. Lav roser af forskellige størrelser og sæt dem ned i dejen, så snart de er rullet.

Bag kagen i 1 t. 40min. eller til dejen er gennembagt og der ikke hænger ubagt dej ved en tandstikker. Halvvejs inde i bagningen lægges et stykke stanniol hen over, for at kagen ikke branker.

ÆBLESIRUP:
ÆBLESKRÆLLER OG SKROG FRA DE BRUGTE ÆBLER I KAGEN
5 DL VAND
100 G SUKKER

Kom æbleskræller, kernehuse og vand i en gryde (vandet skal lige akkurat dække skræller og kernehuse), lad det koge i 30 min, mens kagen er i ovnen.

Sigt lagen fra, smid skræller og kernehuse ud og kog lagen ind til 2,5 dl, tilsæt sukker og kog ind til sukkeret er opløst og der er 2 dl. tilbage.

Pensl den lune kage med den varme sirup, det vil give æbleroserne et flot skær.

Server med resten af siruppen og en klat creme fraiche.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *