Site Overlay

Tredobbelt Æblekage

Denne kage er udsprunget af af blanding af flere forskellige kager, og ønsket om at mase så mange æbler som muligt ind i den.
Samtidig så synes jeg at kanel og ingefær er de bedste venner med æbler, hastigt efterfulgt af muskatnød.
Der er en del elementer i kagen, men de er ikke så omstændige at lave.

TREDOBBELT ÆBLEKAGE
14-16 pers

Kage:
3 Æg
300 g Sukker
150 g Smør
300 g Hvedemel
1½ tsk. Bagepulver
2 tsk. Vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
1½ tsk. Stødt kanel
½ tsk. Stødt ingefær
1/4 tsk. Stødt muskatnød
2 Æbler, ca. 200 g i skrællet stand

Topping:
3 Æbler ca. 300 g
½ spsk. Stødt kanel
1½ spsk. Sukker
1/2 tsk. Stødt ingefær

Æblesirup:
Æbleskræller og skrog fra de brugte æbler i kagen
100 G sukker
5-7 dl vand

KAGE:

Forvarm ovnen til 180 grader.

Smør en 26 cm. springform og beklæd bunden og siderne med bagepapir.

Pisk æg og sukker lyst og luftigt.

Smelt smørret og lad det svale let af, før det piskes i æggesnapsen.

Sigt mel, bagepulver, vanilje og krydderier i dejen og rør dem sammen til en ensartet masse.

Skræl og fjern kernehusene på æblerne (husk at gemme alle skræller og kernehuse fra æblerne, de skal bruges i siruppen).

Skær æblerne i tern på ca. 1 cm tykkelse.

Fold æblestykkerne ind i dejen og fordel den i springformen, glat overfladen så den er klar til pynt.

TOPPING:

Bland krydderierne sammen med sukker og sæt det til side.

Skræl æblerne, fjern kernehusene (gem dem) og skær æblerne i tynde skiver.

Læg skiverne tæt sammen ovenpå kagedejen i formen, i et cirkelmønster, som skifter retning med hvert led.

Drys krydderi-sukkeret ovenpå.

Bag kagen i ca. 1 time, eller til dejen er gennembagt og der ikke hænger ubagt dej ved en tandstikker.

SIRUP:

Kom æbleskræller, kernehuse og vand i en gryde (vandet skal lige akkurat dække skræller og kernehuse), lad det koge i ca. ½ time.

Sigt lagen fra, smid skræller og kernehuse ud og kog lagen ind til 2,5 dl, tilsæt sukker og kog ind til sukkeret er opløst og der er 2 dl. tilbage.

Stik huller i kagen med en strikkepind eller anden nål og hæld 1 dl af siruppen hen over toppen, så den kan sive ind i kagen og gøre den endnu mere lækker og saftig.

Server med resten af siruppen, saltet karamel og/eller flødeskum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *