I dag er det den årlige Pandekagedag og i år genfortolkede jeg en gammel opskrift fra mine gemmer. Disse æblepandekager er saftige og lækre og toppet med æblestykker i en letsaltet karamelsauce. Mums.
ÆBLEPANDEKAGER
10-12 STK.
150 G MEL
1 TSK. BAGEPULVER
1/2 TSK. NATRON
1/2 TSK. KANEL
1/2 TSK. SALT
1 TSK. VANILJESUKKER
1 ÆG
175 ML ÆBLEJUICE
1 STORT MADÆBLE
Bland de tørre ingredienser i en skål.
Pisk ægget i sammen med æblejuicen lidt af gangen.
Tilsæt det revne æble.
Smelt lidt smør på en pande og hæld en stor sovseskefuld (ca. 1/4 dl ) dej på.
Lad den stege ved middelsvag varme indtil der begynder at dukke bobler op på overfladen.
Nu vendes pandekagen og steges færdig til en gyldenbrun farve.
KARAMELLISEREDE ÆBLER:
2 STORE MADÆBLER
1 DL SUKKER
30 G SMØR
4 SPSK FLØDE
1 KNIVSPIDS FINT SALT
Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær dem i tern.
Kom æbleternene på en pande sammen med sukker og lad dem stege ved middel-lav varme til sukkeret er smeltet. Rør forsigtigt i det en gang imellem, så æblerne ikke brænder på.
Tilsæt smør og bland det i det smeltede sukker.
Steg videre til æbleternene er bløde og møre uden at være mos.
Fjern panden fra varmen og hælde fløde ved, rør det hele sammen til en lækker sauce.
Drys salt henover og server oven på pandekagerne med en klat smør.