Kransekagemacarons med Lakrids og Nougat

Lækkert alternativ til den traditionelle kransekage og nem at lave. Inspireret af Nikolaos Strangas’ opskrift i Femina.

KRANSEKAGEMACARONS MED LAKRIDS OG NOUGAT
8 STK.

50 G LAKRIDS MARCIPAN
75 G REN RÅ MARCIPAN
50 G ÆGGEHVIDER
100 G MEGET BLØD NOUGAT
MØRK OG HVID CHOKOLADE
SPISELIGT GLIMMERDRYS

Forvarm ovnen til 190 grader.

Riv marcipanen groft og kom den i en skål, her er det nemmest med en køkkenmaskine med padel, men man kan også bruge en elpisker.

Tænd for maskine ved lav hastighed og tilsæt langsomt æggehvide indtil massen er ensartet, men ikke for tynd.

Skift til piskeris eller fortsæt (hvis det er elpisker), skru op på mellemste hastighed og lad massen køre i 10 minutter.

Kom kransekagemassen på en sprøjtepose og sprøjt 16 små toppe ud på en bageplade med bagepapir.

Bag kagerne i 10-12 min, pas på de ikke bliver for mørke.

Tag macaronerne ud og lad dem køle af. Par bundene sammen to og to i forhold til form og størrelse.

Varm nougat op til den er smørbar og ikke for flydende, fordel den på bundene og læg dem sammen. Sæt kagerne på køl indtil nougaten er størknet.

Drys lidt spiseligt glimmer over.

Smelt chokoladen og pynt kagerne.

Opbevar kagerne på køl, men tag den ud et stykke tid før servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *