Site Overlay

Stikkelsbærmarmelade

Marmeladen er lavet af de tidlige stikkelsbær høstet i min mors baghave. De havde ligget noget tid i fryseren og nu skulle de blive til en god gang marmelade der passer godt til morgenbrødet men også til kødretter, især gammeldags oksesteg i gryde.

STIKKELSBÆRMARMELADE

500g Grønne stikkelsbær
250 g Sukker
1 dl. konc. Hyldeblomstsaft
Saft af 1/2 Citron
2 spsk. Hjemmelavet vaniljesukker
2 tsk. Rød Melatin

Kog stikkelsbærrene i en gryde sammen med sukker, hyldeblomstsaft og citronsaft i 10-15 min til bærrene er møre.
Rør melatinen ud i vaniljesukkeret og rør det i marmeladen, kog videre i yderligere 2 minutter.
Kom marmeladen på rene, skoldede og alkoholskyllede glas.
Opbevar den på køl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *