One Bite at a time

Kalveleverpostej med Æbler og Bacon

Det er nemt at gå ned i supermarkedet og købe en bakke leverpostej, men der er nu noget over at gå og dufte til en portion, mens den lige så stille bager i ovnen.
Det smarte er at man jo selvfølgelig også selv kan bestemme hvad der skal i leverpostejen og hvor stor portionen skal være. Man kan komme de ubagte portioner i fryseren og så sætte den i oven, klar til en friskbagt postej, i modsætning til de færdigbagte som ofte smuldrer når de skal tøs op igen.
Jeg laver gerne en kæmpe portion, fryser dem ned i små ramekiner eller aluforme, hvis de skal være større, så er der til flere måneder.

KALVELEVERPOSTEJ MED ÆBLER OG BACON

600 g Svinelever
500 g Kalvelever
300 g Røget bacon
2 Store løg
500 g Hakket spæk
4 Syrlige æbler (uden skræl og kernehus)
200 g Mel
8 spsk. Salt
4 tsk. Allehånde
3 dl. Vand
5 dl Mælk
Peber

Hak svine- og kalvelever sammen med bacon, løg og æbler til en grov masse.

Rør spæk i sammen med mel, salt og allehånde.

Tilsæt vand og mælk lidt efter lidt til det har konsistens af en tynd vælling.

Smag til med salt og peber, hvis nødvendig. Har man ikke lyst til at smage rå lever, så bag en lille portion i første omgang og krydr bagefter.

Fordel leverpostejen i forme og bag i en 200 grader varm ovn, i 45-60 min, indtil en kniv stukket ned i midten, føles rygende varm, når man trykker den flade side let mod læberne.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *