Site Overlay

Hindbærmoussekage med Lime

Den sidste af de tre kager jeg havde med til min fætters 50 års fødselsdag, frisk og syrlig hindbærmousse med hvid chokolade og lime, pyntet med friske hindbær.

HINDBÆRMOUSSEKAGE MED LIME
10-12 PERS.

KIKSEBUND:
100 G HAVREKIKS
50 G SMELTET SMØR
2 TSK FRYSETØRRET HINDBÆR
1 NIP SALT

Blend kiks, salt og frysetørret hindbær til smuldr.

Rør det sammen med smør og pres det godt ned i en 16 cm springform og stil den på køl til bunden er fast.

LIMECREMEUX:
½ BLAD HUSBLAS
140 G HVID CHOKOLADE
2 ÆGGEBLOMMER
15 G SUKKER
80 G FLØDE
40 KÆRNEMÆLK
SAFT OG SKAL AF 1 LIME

Udblød husblassen i koldt vand, 5-10 min.

Smelt forsigtigt chokoladen.

Pisk æggeblommer og sukker sammen i en anden skål.

Varm fløden op til kogepunktet og pisk den i æggeblommer.

Hæld blandingen tilbage i gryden og varm den op til 83-85 grader, under omrøring. Fjern gryden fra varmen og sigt cremen.

Knug vandet ud af husblassen og smelt den i cremen,

Hæld cremen over chokoladen og rør det sammen med en dejskraber indtil cremen samler sig og bliver skinnende.

Rør kærnemælk, limesaft og skal i og stavblend cremen.

Fordel noget af cremeuxen i en 12 cm rund silikone form, så den lige akkurat er fyldt op, gem resten i køleskabet eller fryseren til en anden kage.

Bank formen let mod bordet for at fjerne så mange lufthuller som muligt. Dæk til med film og stil formen i fryseren til cremeuxen er brundfrossen.

HINDBÆRMOUSSE:
200 G FROSNE HINDBÆR
100 G SUKKER
SAFT AF 1 CITRON
4 BLADE HUSBLAS
20 G FLORMELIS
250 G PISKEFLØDE
KORNENE AF 1 STANG VANILJE

Udblød husblassen i koldt vand i minimum 10 min.

Varm hindbær, sukker og citronsaft op i en gryde til bærrene er møre og sukkeret er smeltet.

Knug vandet ud af husblassen og smelt den i den varme hindbærmasse.

Blend massen til en puré og passer den igennem en finmasket sigte ned i en anden skål for at fjerne kernerne. Stil den til side og lad temperaturen komme ned til lidt under lillefingervarm.

Pisk fløden til skum med flormelis og vaniljekorn og vend skummet i massen med en dejskraber.

SAMLING:

Fordel moussen en 18 cm silikoneform.

Skub cremeuxindlægget ud af formen og pres det let ned i moussen.

Læg bunden ovenpå og pres ned igen til mousse og bund flugter.

PYNT:
WILTON HVID CHOKOLADESPRAY
FRISKE HINDBÆR
OPALYS VALRHONA CRUNCH PEARLS
RØD SKOVSYRE

Skub kagen ud af formen og sprøjt med hvid chokoladespray.

Pynt med friske hindbær, crunch pearls og rød skovsyre.

OBS. Jeg brugte en 3 straw silikoneform fra Pavocake, men du kan sagtens bruge en 18 cm rund silikoneform i stedet,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *