En lækker kage, der ikke er for sød. Den bliver endnu bedre, hvis du hælder et par teskeer sirup hen over dit stykke kage lige før du spiser det.
Hyldebærrene i kagen er ikke farlige spise, da de bliver bagt længere end 20 min, som er rådet for behandlingen af rå hyldebær.
Rå hyldebær skal som regel koge eller bage i mindst 20 min, for at neutralisere den lille mængde toxin der findes naturligt i bærrene. Spis aldrig bærrene rå.
HYLDEBÆRKAGE
CA. 10-12 PERS.
KAGE:
175 G BLØDT SMØR
200 G SUKKER
60 G REVET MARCIPAN
250 G MEL
2 1/2 TSK. BAGEPULVER
1/2 TSK. SALT
4 M/L ÆG
3 SPSK. CITRONSAFT
170 G HYLDEBÆR
Forvarm ovnen til 175 grader.
Smør en 20 cm springform og beklæd den med bagepapir på bunden og siderne.
Pisk sukker, smør og marcipan lyst og cremet.
Rør æggene i ét af gangen.
Bland mel, bagepulver og salt sammen og fold det i æggecremen med en dejskraber.
Hæld citronsaften i og rør dejen til en blød konsistens.
Fold forsigtigt 3/4 af hyldebærrene i dejen og fordel den i formen, glat overfladen ud og drys den sidste 1/4 bær ud på toppen.
Bag kagen i 50-60 min, eller til en tandstikker kommer ren ud, når den stikkes i kagen.
Lad den køle helt af.
FLØDEOSTEFROSTING:
200 G FLØDEOST
125 G BLØDT SMØR
100 G FLORMELIS
2 SPSK. HYLDEBÆRSIRUP
Pisk smør blødt og cremet.
Tilsæt flormelis og pisk det godt sammen.
Rør flødeosten i til en glat og lækker creme.
Tilsæt 1 spsk. hyldebærsirup.
Kom cremen på en sprøjtepose med fransk stjernetyl.
SAMLING:
Flæk kagen i to lag, sprøjt 1/2 af cremen på den ene bund og smør den ud, så det dækker.
Fordel 1 spsk hyldebærsirup henover.
Læg den øverste bund ovenpå og pres let ned.
PYNT:
HYLDEBÆRSIRUP
OPALYS CRUNCH PEARLS
DARK CRUNCH PEARLS
RØD SKOVSYRE
Pynt toppen med resten af cremen, ekstra sirup, crunch perler og rød skovsyre.