Hyldebærkage

En lækker kage, der ikke er for sød. Den bliver endnu bedre, hvis du hælder et par teskeer sirup hen over dit stykke kage lige før du spiser det.
Hyldebærrene i kagen er ikke farlige spise, da de bliver bagt længere end 20 min, som er rådet for behandlingen af rå hyldebær.
Rå hyldebær skal som regel koge eller bage i mindst 20 min, for at neutralisere den lille mængde toxin der findes naturligt i bærrene. Spis aldrig bærrene rå.

HYLDEBÆRKAGE
CA. 10-12 PERS.

KAGE:
175 G BLØDT SMØR
200 G SUKKER
60 G REVET MARCIPAN
250 G MEL
2 1/2 TSK. BAGEPULVER
1/2 TSK. SALT
4 M/L ÆG
3 SPSK. CITRONSAFT
170 G HYLDEBÆR

Forvarm ovnen til 175 grader.

Smør en 20 cm springform og beklæd den med bagepapir på bunden og siderne.

Pisk sukker, smør og marcipan lyst og cremet.

Rør æggene i ét af gangen.

Bland mel, bagepulver og salt sammen og fold det i æggecremen med en dejskraber.

Hæld citronsaften i og rør dejen til en blød konsistens.

Fold forsigtigt 3/4 af hyldebærrene i dejen og fordel den i formen, glat overfladen ud og drys den sidste 1/4 bær ud på toppen.

Bag kagen i 50-60 min, eller til en tandstikker kommer ren ud, når den stikkes i kagen.

Lad den køle helt af.

FLØDEOSTEFROSTING:
200 G FLØDEOST
125 G BLØDT SMØR
100 G FLORMELIS
2 SPSK. HYLDEBÆRSIRUP

Pisk smør blødt og cremet.

Tilsæt flormelis og pisk det godt sammen.

Rør flødeosten i til en glat og lækker creme.

Tilsæt 1 spsk. hyldebærsirup.

Kom cremen på en sprøjtepose med fransk stjernetyl.

SAMLING:

Flæk kagen i to lag, sprøjt 1/2 af cremen på den ene bund og smør den ud, så det dækker.

Fordel 1 spsk hyldebærsirup henover.

Læg den øverste bund ovenpå og pres let ned.

PYNT:
HYLDEBÆRSIRUP
OPALYS CRUNCH PEARLS
DARK CRUNCH PEARLS
RØD SKOVSYRE

Pynt toppen med resten af cremen, ekstra sirup, crunch perler og rød skovsyre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *