Citronmåne med Stjernehimmel

Endnu en gammel opskrift får en tiltrængt opdatering i denne saftige og cremede udgave. For næsten 6 år side bagte jeg min første udgave af en hjemmebagt citronmåne og jeg har brugt kagen, med mindre opdateringer i ingredienser, flere gange siden i forskellige lagkager, da den er saftig og nem at arbejde med. Men nu syntes jeg at den originale kage fortjente lidt kærlighed.

CITRONMÅNE MED STJERNEHIMMEL
12-14 PERS. 

KAGE:
150 G SUKKER
150 G BLØDT SMØR
50 G GROFT REVET MARCIPAN
3 ÆG
1½ TSK. BAGEPULVER
1½ TSK. VANILLESUKKER
150 G HVEDEMEL
REVET SKAL AF 2 ØKOLOGISKE CITRONER
65 ML CITRON SAFT
2 SPSK. BLÅ BIRKES

Forvarm oven til 175 grader.

Smør bund og sider på en 20 cm springform og beklæd dem med bagepapir.

Rør sukker, marcipan og smør blødt og cremet.

Tilsæt æggene, ét ad gangen og pisk grundigt imellem hvert.

Rør bagepulver, vanillesukker og hvedemel i.

Hæld citronskal og citronsaft ved og pisk det godt sammen.

Til sidst tilsættes birkesfrø.

Hæld dejen i springformen og glat overfladen ud.

Bag kagen midt i ovnen i 40-45 min. eller til en nål kommer ren ud, når man stikker i midten af kagen. Der må ikke hænge dej ved.

Tag kagen ud af ovnen og stik en masse huller i overfladen med en strikkepind eller lignende.

CITRONSIRUP:
100 G SUKKER
100 ML CITRONSAFT

Imens kagen bager laver du citronsiruppen.

Opvarm sukker og citronsaft til sukkeret er opløst.

Lad det koge i 5-10 min ved middelhøj varme, mens du rører i det en gang imellem. Begynder siruppen at bruse op, fjerner du gryden fra varmen og rør grundigt i siruppen, før gryden sættes på varmen igen. Dette kan gentages et par gange til siruppen begynder at tykne.

Når kagen er kommet ud af ovnen og gennemhullet med en strikkepind, hælder du 5-6 spsk sirup over lidt ad gangen, så kagen når at optage den.

Lad kagen køle helt af i formen.

FLØDEOSTECREME:
200 G FLØDEOST
85 G FLORMELIS
125 G BLØDT SMØR
2 SPSK CITRONSIRUP
GUL PASTAFARVE

Pisk smør blødt og cremet.

Tilsæt flormelis og pisk det godt sammen.

Rør flødeosten i til en glat og lækker creme.

Smag til med citronsirup

Med en ren madpensel, maler du to gule streger på indersiden af en sprøjtepose med fransk stjernetyl.

Fyld posen med cremen og pynt kagen lige inden servering.

TUILLE-KORALLER:
5 G HVEDEMEL
40 G VAND
10 G OLIE
LIDT GUL PASTAFARVE
SPISELIGT GULDSTØV

Bland farve, mel, olie og vand sammen i en skål.

Varm en pande godt op, kom en lille skefuld af dejen på panden, og steg til vandet er fordampet.

Tag korallen af panden med en spatel og lad den køle på et stykke køkkenrulle.

Pensl med guldstøv og pynt kagen.

OBS: Der bliver mange koraller til overs i opskriften. De kan dog sagtens opbevares i en lufttæt bøtte med et stykke køkkenrulle imellem lagene i flere måneder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *