Site Overlay

Citronmåne med Stjernehimmel

Det er blevet forår, endelig! Så det skulle fejres med en lækker forårskage. Den skulle være frisk og let at spise.
Valget faldt på Citronmåne.
Ofte kan sådan en størrelse godt være lettere tung og tæt i krummen, i hvert fald de kommercielle af slagsen jeg har fået. Så jeg har leget lidt og deriblandt kommet godt med marcipan i og så lidt birkes, da jeg elsker de blå perler, mest på brød, men også i kager ;).

CITRONMÅNE MED STJERNEHIMMEL
Ca. 12-14 pers. 

Kage:
175 g Sukker
100 g Marcipan
200 g Smør
4 Æg
1 1/2 tsk. Bagepulver
1 tsk. Natron
2 tsk. Vanillesukker
200 g Hvedemel
25 ml Mælk
Revet skal og saft af 2 Økologiske citroner
3 spsk. Blå birkes

Glasur:
125 g Flormelis
Saft af en Citron

KAGE:

Forvarm oven til 175 grader.

Beklæd en 26 cm springform med bagepapir og pensl bund og sider med smør.

Rør sukker, marcipan og smør blødt og cremet. Her er det nemmest i en foodprocessor eller blender, men kan også gøres med en elpisker.

Tilsæt æggene, ét af gangen og pisk grundigt imellem hvert.

Rør bagepulver, natron, vanillesukker og hvedemel i.

Hæld mælk, citronskal og citronsaft ved og pisk det godt sammen.

Til sidst tilsættes birkesfrø.

Hæld dejen i springformen og glat overfladen ud.

Bag kagen midt i ovnen i ca. 40 min. eller til en nål kommer ren ud, når man stikker i midten af kagen. Der må ikke hænge dej ved.

Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af i formen.

GLASUR:

Rør flormelis og citronsaft sammen til en glat glasur og hæld den ud over den afkølede kage.

Riv eventuelt lidt citronskal henover som pynt og ekstra Citronmåne.

Lad glasuren stivne før der skæres i månen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *