Brownie med Hindbærmousse

Min kollega fyldte 60 år forleden og det skulle fejres, så lækker kage skulle vi have i pausen og det blev til denne skønne sag.

BROWNIE MED HINDBÆRMOUSSE
12-14 PERS.

BROWNIEBUND:
90 G MØRK CHOKOLADE
115 G SMØR
200 G SUKKER
2 ÆG
½ TSK. VANILJESUKKER
1/4 TSK. FLAGESALT
85 G HVEDEMEL
SALTKARAMEL EFTER SMAG OG BEHAG

Forvarm ovnen til 175 grader.

Beklæd en springform, 18 cm, med bagepapir og smør papiret, så hænger kagen ikke fast.

Hak chokoladen groft og smelt det sammen med smørret. Rør det til en glinsende, ensartet masse, dette gøres nemmest med et piskeris.

Pisk sukker i og derefter æggene, ét ad gangen.

Tilsæt vanilje og salt og vend til sidst mel i med en dejskraber.

Fordel browniedejen i formen.

Til sidst kommer man klatter af saltkaramel oven på dejen, i den mængde man ønsker.

Bag kagen midt i ovnen i ca. 35-45 min eller til midten af kagen ikke længere er alt for blævrende og der hænger en smule dej ved en tandstikker.

Lad brownien køle helt af, før formen gøres ren og beklædes med bagepapir på bunden og kageplast i siderne.

Læg browniebunden ned igen og vær sikker på at kageplast og sider slutter helt tæt til, så moussen sidder flot ovenpå bunden og ikke ned over den.


HINDBÆRMOUSSE:
200 G FROSNE HINDBÆR
100 G SUKKER
SAFT AF 1 CITRON
4 BLADE HUSBLAS
20 G FLORMELIS
30 G (1 STK.) ÆGGEHVIDE
250ML PISKEFLØDE
KORNENE AF 1 STANG VANILJE

Udblød husblassen i koldt vand i minimum 10 min.

Varm hindbær, sukker og citronsaft op i en gryde til bærrene er møre og sukkeret er smeltet.

Knug vandet ud af husblassen og smelt den sammen med den varme hindbærmasse.

Blend massen til en puré og passér den igennem en finmasket sigte ned i en anden skål for at fjerne kernerne. Stil den til side og lad temperaturen kommen ned på 40-45 grader. Har man ikke et termometer, så mærk efter med lillefingeren, massen skal være lidt varmere.

Pisk æggehvide og flormelis til en stiv marengs.

Vend den i hindbærpuréen.

Pisk fløden til skum med vaniljekornene og vend skummet i massen.

Kom moussen i sprøjtepose og fyld noget af den i silikoneforme. Jeg brugte diamantforme (3 stk), 4 cm halvkugler (5 stk) og 3 cm halvkugler (7 stk). Jævnfør med billederne.

Glat overfladerne ud og dæk dem til med husholdningsfilm før de stilles i fryseren, brug gerne et skærebræt som mellemlag, hvis de skal stå ovenpå hinanden.

Resten af moussen fordeles over browniebunden og overfladen glattes ud.

Stil kagen i køleskabet natten over.

Dagen efter befries kagen fra form, plast og papir og stilles på serveringsfadet.


PYNT:
FRISKE HINDBÆR OG BLÅBÆR
MYNTEBLADE
KRYMMEL

Pynt med de frosne moussekugler og diamanter, der er skubbet forsigtigt ud af silikoneformene. Derefter kommes friske hindbær, blåbær, mynteblade og krymmel på.

Skal kagen spises indenfor en time eller to, lad den stå på køkkenbordet, så browniebunden kan temperere og blive dejligt svampet igen. Kulde får den til at blive fast og bastant. Ellers så tag kagen ud af køleskabet et par timer før den skal serveres.

24 thoughts on “Brownie med Hindbærmousse

  1. Er denne kage fryseegnet? Overvejer nemlig at lave den til en fest hvor jeg ikke har tid de sidste par dage op til. Men det går kun hvis jeg kan lave den ca en uge i forvejen og gemme den i fryseren indtil den skal bruges.
    På forhånd tak for svar!

    1. Hej.
      Både brownie og mousse er fryseegnet, de skal bare have lov til at tø op i god tid inden og derefter temperere til nogenlunde stuetemperatur inden servering, så brownien bliver svampet og blød igen. Ellers kan den blive meget fast og bastant.
      God bagelyst!

  2. Hej.
    Hvis man nu fryser hele kagen, hvor lang tid er den så om at tø op?
    Tak for lækre opskrifter

    1. Hej,
      Det ved jeg ikke med sikkerhed, da jeg ikke selv har frosset hele kagen samlet.
      Men en god idé er nok at tage den op aftenen inden og lade den tø op i køleskabet. Så kan du tage den ud et par timer før servering, browniebunden skal helst ikke komme direkte fra køl, da den ellers vil være for hård og bastant.
      Håber at det hjælper og ellers god bagelyst.

    1. Hej, undskyld jeg først svarer nu.

      Du kan sagtens bruge en 24cm form Brownien skal så bare have lidt mindre tid i ovnen og alle lagene bliver det tyndere.

      Mvh. Christine

    1. Hej,

      Der skulle gerne være et link i opskriften til den saltede karamel, som er en jeg selv laver. Ellers får du lige linket her: http://huskdesserten.dk/da/saltet-karamel/. Du bruger ikke al karamellen til kagen, så der vil være rigelig til en anden gang.

      Har du ikke lyst til at kaste dig ud i selv at lave karamel, kan det købes i velassorterede supermarkeder.

      Håber at det hjælper. ☺️

  3. Hej igen.
    Det var mig der var for hurtig. Men tusind tak for linket. Det ser ud til at være lige til at gå til

  4. Hej, de det som du putter i fryseren, altså de kugler af moussen, hva så når man putter dem på kagen, smelter de så ikke hvis kagen står på bordet i for langtid ? Jeg skal nemlig lave den til min kæreste som skal have den med på job, men kan jeg det uden de der kugler smelter ?
    Kærlige hilsner katrine

    1. Hej Katrine

      De burde ikke smelte, da der er husblas i moussen som holder på formen. Den eneste grund til at de skal en tur i fryseren er for at de nemmere kommer ud af silikoneformen. Så de tør op på kagen og får samme konsistens som resten af moussen. Jeg håber det hjælper med dit spørgsmål.

      Mvh. Christine

    1. Det kommer selvfølgelig an på hvor store stykker du gerne vil have. Da kagen er heftig i smagen, synes jeg egentlig at størrelsen passer fint, endda med noget til overs. Men du er velkomnem til at ændre som du har lyst.

  5. Hej Christine

    Jeg overvejer at lave denne som dåbskage. Men kan man mon dele brownien som med lagkagebund og lave et ekstra lag ovenpå moussen med en bund og mere mousse?

    1. Hej Anette.

      Det tænker jeg godt at du kan. Evt. kunne det være at du laver dobbelt portion og bager bundene hver for sig, da midten af brownien gerne skulle blød og svampet, så er den lidt sværere at flytte rundt på hvis du skærer den over. Så får du også saltkaramel på hvert lag. Jeg har nemlig siden billedet blev taget, ændret på mængderne i opskriften, så browniebund en bliver ikke så høj som vist.
      Håber at det hjælper og du får en dejlig dåbsfest.

      Mvh Christine

    1. Hej Maya.
      Med mindre der står andet anført, så bager jeg altid med varme foroven og neden.
      God bagelyst.
      Hilsen Christine

    1. Hej Kirsten
      Det har jeg godt nok ikke prøvet, men tænker at det sagtens kan lade sig gøre. Du kunne evt. lave en halv portion af denne kage, bage det hele og så først komme karamel på efter den bagt og kølet af.
      Lad mig endelig vide om det lykkes. God bagelyst
      Mvh Christine

  6. Hej Kirsten
    Jeg synes at der normalt er nødder i en brownie. Er der en grund til at der ikke er det i denne opskrift?
    Mvh Sandra

    1. Hej Sandra.
      Der er mange forskellige måder at lave brownies på og du kan sagtens komme nødder i denne kage, hvis du har lyst. Det er helt op til en selv.
      Men nogen gang har man bare lyst til en blød, fudgy og lækker kage uden crunch og så er denne opskrift genial.
      Mvh Christine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *