Site Overlay

Brownie med Hindbærmousse

Min kollega fyldte 60 år forleden og det skulle fejres, så lækker kage skulle vi have i pausen og det blev til denne skønne sag.

BROWNIE MED HINDBÆRMOUSSE
12-14 pers.

BROWNIEBUND:
90 G MØRK CHOKOLADE
115 G SMØR
200 G SUKKER
2 ÆG
½ TSK. VANILJESUKKER
1/4 TSK. FLAGESALT
85 G HVEDEMEL
SALTKARAMEL EFTER SMAG OG BEHAG

Forvarm ovnen til 175 grader.

Beklæd en springform, 18 cm, med bagepapir og smør papiret, så hænger kagen ikke fast.

Hak chokoladen groft og smelt det sammen med smørret. Rør det til en glinsende, ensartet masse, dette gøres nemmest med et piskeris.

Pisk sukker i og derefter æggene, ét ad gangen.

Tilsæt vanilje og salt og vend til sidst mel i med en dejskraber.

Fordel browniedejen i formen.

Til sidst kommer man klatter af saltkaramel oven på dejen, i den mængde man ønsker.

Bag kagen midt i ovnen i ca. 35-45 min eller til midten af kagen ikke længere er alt for blævrende og der hænger en smule dej ved en tandstikker.

Lad brownien køle helt af, før formen gøres ren og beklædes med bagepapir på bunden og kageplast i siderne.

Læg browniebunden ned igen og vær sikker på at kageplast og sider slutter helt tæt til, så moussen sidder flot ovenpå bunden og ikke ned over den.


HINDBÆRMOUSSE:
200 G FROSNE HINDBÆR
100 G SUKKER
SAFT AF 1 CITRON
4 BLADE HUSBLAS
20 G FLORMELIS
30 G (1 STK.) ÆGGEHVIDE
250ML PISKEFLØDE
KORNENE AF 1 STANG VANILJE

Udblød husblassen i koldt vand i minimum 10 min.

Varm hindbær, sukker og citronsaft op i en gryde til bærrene er møre og sukkeret er smeltet.

Knug vandet ud af husblassen og smelt den sammen med den varme hindbærmasse.

Blend massen til en puré og passér den igennem en finmasket sigte ned i en anden skål for at fjerne kernerne. Stil den til side og lad temperaturen kommen ned på 40-45 grader. Har man ikke et termometer, så mærk efter med lillefingeren, massen skal være lidt varmere.

Pisk æggehvide og flormelis til en stiv marengs.

Vend den i hindbærpuréen.

Pisk fløden til skum med vaniljekornene og vend skummet i massen.

Kom moussen i sprøjtepose og fyld noget af den i silikoneforme. Jeg brugte diamantforme (3 stk), 4 cm halvkugler (5 stk) og 3 cm halvkugler (7 stk). Jævnfør med billederne.

Glat overfladerne ud og dæk dem til med husholdningsfilm før de stilles i fryseren, brug gerne et skærebræt som mellemlag, hvis de skal stå ovenpå hinanden.

Resten af moussen fordeles over browniebunden og overfladen glattes ud.

Stil kagen i køleskabet natten over.

Dagen efter befries kagen fra form, plast og papir og stilles på serveringsfadet.


PYNT:
FRISKE HINDBÆR OG BLÅBÆR
MYNTEBLADE
KRYMMEL

Pynt med de frosne moussekugler og diamanter, der er skubbet forsigtigt ud af silikoneformene. Derefter kommes friske hindbær, blåbær, mynteblade og krymmel på.

Skal kagen spises indenfor en time eller to, lad den stå på køkkenbordet, så browniebunden kan temperere og blive dejligt svampet igen. Kulde får den til at blive fast og bastant. Ellers så tag kagen ud af køleskabet et par timer før den skal serveres.

7 thoughts on “Brownie med Hindbærmousse

  1. Er denne kage fryseegnet? Overvejer nemlig at lave den til en fest hvor jeg ikke har tid de sidste par dage op til. Men det går kun hvis jeg kan lave den ca en uge i forvejen og gemme den i fryseren indtil den skal bruges.
    På forhånd tak for svar!

    1. Hej.
      Både brownie og mousse er fryseegnet, de skal bare have lov til at tø op i god tid inden og derefter temperere til nogenlunde stuetemperatur inden servering, så brownien bliver svampet og blød igen. Ellers kan den blive meget fast og bastant.
      God bagelyst!

    1. Hej,
      Det ved jeg ikke med sikkerhed, da jeg ikke selv har frosset hele kagen samlet.
      Men en god idé er nok at tage den op aftenen inden og lade den tø op i køleskabet. Så kan du tage den ud et par timer før servering, browniebunden skal helst ikke komme direkte fra køl, da den ellers vil være for hård og bastant.
      Håber at det hjælper og ellers god bagelyst.

    1. Hej, undskyld jeg først svarer nu.

      Du kan sagtens bruge en 24cm form Brownien skal så bare have lidt mindre tid i ovnen og alle lagene bliver det tyndere.

      Mvh. Christine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *