Frisk og hurtig forret, som ikke ligger for tungt.
BIRKESPANERET LAKS MED AGURKESTRIMLER
4 PERS.
2 LAKSEFILETER UDEN SKIND Á 125 G
1 ÆGGEHVIDE
BLÅ BIRKESFRØ
1/2 AGURK
250 G YOGHURT
SAFTEN OG SKAL AF 1/2 CITRON
1/2 BUNDT PERSILLE
SALT OG PEBER
50 G HÅRD OST, PARMESAN, PECORINO ELLER LIGNENDE
Riv osten groft og lav fire 8 cm cirkler på en bageplade med bagepapir, ved at presse den ned i en udstikker.
Bag cirklerne i en 200 grader forvarmet ovn i ca. 8-10 min. til ostechipsne er gyldnebrune. Tag dem ud og lad dem køle helt af, de vil blive sprøde og knasende når de er kolde.
Skær hver laksefilet i to lige store stykker.
Dyp fileterne i æggehviden og derefter i birkesfrø, så de dækker fisken helt.
Steg fileterne på en pande i lidt olie og smør, ca. 2-3 min på hver sider.
Skræl agurken i lange tynde strimler med en kartoffelskræller.
Vask persillen og hak den groft.
Rør yoghurten med citron og persille og smag den til med salt og peber.
Anret agurkestrimlerne på en tallerken, placer et laksestykke ovenpå, pynt med ostechips og dressing