Chokolade og lakrids er en populær spise og med god grund. Salt og sødt. Så hvorfor ikke prøve det i en browniedej, spækket med begge dele?
BROWNIE MED SALT LAKRIDSSIRUP
145 G 70% CHOKOLADE
120 G SMØR
200 G SUKKER
3 ÆG
1 TSK. VANILJE SUKKER
1/4 TSK. SALT
85 G HVEDEMEL
50 G SALT LAKRIDSSIRUP + EKSTRA TIL TOPPING
Forvarm ovnen til 175 grader.
Smør og beklæd en lille bradepande, ca 20×20 cm, med bagepapir
Hak chokoladen groft og smelt det sammen med smørret. Rør det til en glinsende, ensartet masse, dette gøres nemmest med et piskeris.
Pisk sukker i og derefter æggene, ét ad gangen.
Tilsæt vanilje og fold til sidst mel i med en dejskraber.
Fordel halvdelen af browniedejen i formen, kom de 50 g salt lakridssirup ovenpå og smør den ud i et tyndt lag.
Fordel resten af browniedejen ovenpå siruppen.
Kom små klatter og striber lakridssirup oven på dejen.
Bag kagen midt i ovnen i ca. 25-30 min eller til midten af kagen ikke længere er alt for blævrende og der hænger en smule dej ved en tandstikker.