Gryderetten til de kolde aftener, ren comfort food og med en varme i smagen fra paprika, der luner kroppen. Har man grøntsagsrester liggende i køleskabet kan de med fordel hakkes fint og kommes i retten.
BOUEF STROGANOFF
4 PERS.
200 G BACON I TERN
300 G OKSEKØDSSTRIMLER
2 FED HVIDLØG
1 STORT LØG
100 G CHAMPIGNON
1 RØD PEBERFRUGT
2 STILKE BLADSELLERI
2 TSK. PAPRIKA
1 SPSK. MEL
1 DÅSE (70 G) TOMATPURÉ
50 G SMØR
2 DL FLØDE 38%
SALT OG PEBER
HAKKET PERSILLE
Pil løg og hvidløg, vask champignon, selleristænger og peberfrugt. Hak hvidløget fint og skær løg, champignon, selleri og peberfrugt i mindre tern.
Start med stege baconen til den næsten er sprød.
Tilsæt løg og hvidløg og svits dem bløde sammen med smørret, uden at tage farve, i gryden.
Tilsæt selleri, champignon og peberfrugt og steg i et par minutter, før køddet kommed ved.
Når køddet er brunet af, tilsættes paprika og tomatpure sammen med melet og rør det hele godt sammen, mens vand hældes i lidt af gangen til det dækker.
Lad retten simre i 30-40 min. ved middellav varme.
Rør fløden i, kog op i små 10 min. og smag til med salt og peber.
Servér med kartoffelmos, ris eller bare som en skål fuld hygge med lidt fløde og persille på toppen.