Amerikanske Pandekager

Opskriften på disse pandekager er en jeg har brugt i snart ti år og den smager lige godt hver gang. Den er nem at gå til og kan varieres med tilbehør alt efter hvad man nu gerne med gufle på. Jordbær, hindbær, blåbær, chokoladesirup, æblesirup, måske revet chokolade hvis man virkelig skal snaske. Jeg plejer at lave den med majs og bacon og synes at sådan skal det være.

AMERIKANSKE PANDEKAGER
CA. 8-10 STYK.

200 G BACON I TERN
3 ÆG
½ TSK. SALT
125 G MEL
1½ DL MÆLK
1½ TSK. BAGEPULVER
150 G MAJS

Start med at stege bacon-ternene sprøde på en pande og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle, dejen kan laves imens.

Del æggene i hvider og blommer.

Pisk æggehviderne stive sammen med salt.

Rør melet i blommerne sammen med mælk og bagepulver til en lind dej, så klumpefri som muligt.

Fold de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i dejen, så luften ikke bankes ud af den.

Kom en klat smør på panden og med en stor sovseske hæld en skefuld dej på.

Steg ved middel-lav varme indtil der begynder at komme bobler på overfladen af pandekagen.

Så kan man komme lidt af baconen på hver kage og vende dem, og lade dem stege videre på den anden side indtil de er gyldenbrune.

Server med ahornsirup, smørklat og majs.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *