Samosas med Oksekød

Samosaerne her er gode til en let frokost og man kommer let til at gufle løs så kan de kan med rette fryses ned, før de steges. Så lav endelig en stor portion.

SAMOSAS MED OKSEKØD
2-4 PERS.

1 SPSK RAPSOLIE + EKSTRA TIL SENERE STEGNING
2 RØDLØG
2 SPSK KETCHUP
1 TSK. TOMATPURÉ
½-1 GRØN CHILIPEBER
2 FED HVIDLØG
½-1 TSK. CHILIPULVER
1 TSK. GARAM MASALA
250 G HAKKET OKSEKØD
100 G KARTOFLER
3 TSK. HAKKET FRISK KORIANDER
SALT OG PEBER
1 TSK. SUKKER
EN RULLE FILODEJ

Hak rødløg fint, brug evt. en blender, og svits dem i 1 spsk olie.

Tilsæt tomatpuréen, finthakket chili og hvidløg, samt chilipeber og garam masala.

Steg og bland det godt sammen.

Tilsæt kødet og svits til det er brunet.

Tilsæt 2½ dl vand og lad retten koge op.

Kom derefter kartofler skåret i små tern og kog dem i 20 min, eller til kartoflerne er møre og retten er tyk.

Smag til med koriander, salt, peber og ketchup, tilsæt sukker hvis retten er for stærk.

Lad det hele køle af.Tag en rulle filodej, et ark ad gangen og del den op i 5 strimler på tværs af 5×10-15 cm.

Pensl dem med smeltet smør og kom en klat af fyldet på i det øverste hjørne.

Fold dejen hen over så det danner en trekant, fold den igen og bliv ved indtil dejen er brugt op, så har man små trekantede pakker.

Varm 1 cm olie op og steg pakkerne til de er gyldenbrune, dryp dem af og spis med en god yoghurt-dip.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *