Site Overlay

Minced Pork Lasagna

Mmmm, lasagne. Der er ren nostalgi over denne ret, min mor lavede en gang i mellem lasagne da jeg barn. Men jeg var mærkelig syntes og at pasta var noget uspiseligt pladder, med mindre det var spagetti, som kunne slubres som en anden Lady og Vagabonden.
Men jeg må indrømme at det smager godt, og jeg glemmer altid at jeg egentlig godt kan lide lasagne, indtil jeg sætter tænderne i en og så undrer mig over hvorfor jeg ikke syntes om det.
Opskriften på kødsaucen kan med rette laves dagen før, så den kun skal samles på dagen, hvis man ikke har så meget tid på hånden. Den kan også fryses efter samling, men før turen i ovnen. Så jeg laver altid en god portion og mindre anretninger i foliebakker, som så kan sættes ind i ovnen direkte fra frost. De friske tomatskiver giver lagene et pift, som bare gør øf-dyret endnu bedre.

LASAGNE MED ØF-DYR

200 g Bacon i tern
2 Store stilke selleri
2 Løg
2 Store gulerødder
2 Fed hvidløg
2 tsk. Oregano
2 tsk. Basilikum
1 spsk. Olivenolie
1 tsk. Salt
1 tsk. Peber
500 g Hakket svinekød
1 Stor dåse tomatpuré (140 g)
1 Dåse hakket tomat (390 g)
2 dl Vand
Lasagneplader
500 ml Mornaysauce
2 Tomater i tynde skiver
100 g Revet ost
1 spsk. Rasp

Svits baconen i en sautérpande eller gryde til fedtet  smelter væk.

Skræl gulerødder og løg. Skær dem i kvarte skiver sammen med sellerien.

Hak hvidløget fint eller smid det i hvidløgspresseren.

Kom grøntsagerne på panden sammen med baconen og olivenolien, oregano og basilikum. Steg til løgene er næsten gennemsigtige.

Tilsæt kødet og brun det af, hvorefter tomatpuréen kommes i og blandes med kød og grøntsager.

Hæld de hakkede tomater i sammen med 1 dl vand, salt og peber, rør godt rundt.

Kom låget på og kog ved svag varme i 45-1 time min.

Tilsæt resten af vandet efter 25 min, rør rundt og lad det koge færdigt, smag til med salt og peber.

Fordel kødsauce, mornaysauce, tomatskiver og lasagneplader skiftevis i et fad. Afslut med et lag kødsauce og mornaysauce toppet med revet ost, rasp, salt og peber.

Kom lasagnen i en 180 grader forvarmet ovn i 45 min. (Det samme gælder for frossen lasagne, spøjst nok.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *