Trippelstegte Pommes Frites

Det tager lidt tid at skabe disse knasende sprøde og bløde pommes frites. Men det er besværet værd når den første bid bid ryger ned. De kan med fordel laves over to dage, så du ikke skal stå hele dagen og fritere, kartoflerne skal nemlig på køl over et par gange og det gør ikke noget at de står der natte over. Bare pas på når du åbner døren, for så får den fantastiske duft af pommes frites lige i hovedet.

TRIPPELSTEGTE POMMES FRITES

1-2 BAGEKARTOFLER PER PERSON.
½ DL EDDIKE
1 L SMAGSNEUTRAL OLIE, F.EKS. RAPSOLIE
SALT

Vask og skræl kartoflerne.

Skær dem i 1 cm tykke stænger på langs af kartoflen.

Skyld dem under rindende koldt vand til vandet ikke længere tager farve af stivelsen i kartoflerne.

Kog kartoflerne i en gryde sammen med eddiken i 15 min.

Hæld vandet fra kartoflerne og læg dem på en plade med køkkenrulle. Stil pladen i køleskabet i min. 30 min.

Varm olien op i en 3 liters gryde til 160 grader, brug helst termometer der kan klare endnu højere temperaturer. Eller til det syder omkring en tændstik.

Fritér fritterne i små hold, så de ikke sænker temperaturen for meget til de begynder at tage farve, ca. 5 minutter. Check temperaturen imellem hvert hold pomfritter.

Læg fritterne tilbage på plade med et nyt stykke bagepapir, der kan suge overskydende væde fra dem.

Stil pladen på køl igen, minimum 30-60 min eller gerne natten over. De skal være helt kolde og tørre før sidste omgang i frituren.

Varm olien op til 180 grader, og giv pommes frites en tur til de er helt sprøde, hellere lidt for meget end for lidt.

Drys med salt og de er klar til servering.

Her har jeg serveret dem sammen med en bearnaisemayo. Barnaisepulveret har jeg fundet i netto, som er specielt til at lave mayo med og har løsnet mayonnaisen med lidt mælk eller fløde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *