Hindbærsirup

Jeg skulle bruge hindbær i en eller anden form til nogle flødeboller jeg ville afprøve den anden dag. Valget faldt på hindbærsirup, da den er dejlig kraftig i smagen og kan stå imod det søde fra marengsmassen. men den er jo også god at have stående i køleskabet til diverse desserter.

HINDBÆRSIRUP
2 MARMELADEGLAS.

250 G FROSNE HINDBÆR
425 G SUKKER
5 DL VAND
1 STANG VANILJE, FLÆKKET PÅ LANGS
1 NIP SALT
SAFT AF ½ CITRON

Kog alle ingredienser, på nær citronsaften, op i en gryde ved jævn varme.

Lad det simre i 20-30 min, under omrøring, til siruppen er tyknet. Begynder den at boble op og mod kanten, så skru ned for varmen og blev ved med at røre rundt.

Sigt siruppen fra resterne af frugtkøddet igennem en finmasket si.

Smag til med citronsaft indtil den har den syrlighed den skal have.

Kom siruppen på rene, skoldede glas og opbevar den på køl. Der vil den tykne mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *