“Sorte Katte”

Jeg havde egentlig planlagt at lave disse små misser til Halloween, men opskriften var ikke helt som de skulle være, så først nu får I små sorte katte. Men bare fordi det ikke er Halloween mere, betyder da ikke at man ikke kan nyde en god flødebolle. De bringer dog ikke uheld men god smag med sig. Flødebollerne kræver lidt tid, men kan dog laves på en eftermiddag. Har du ikke en silikoneform kan du lave flødebollerne på sædvanligvis, ved at overtrække dem.

SORTE KATTE
15 STK.

BUNDE:
85 G ODENSE MARCIPAN

Forvarm ovnen til 200 grader.

Rul marcipanen ud på et bord drysset med lidt flormelis, så marcipanen ikke hænger fast. Rul den tyndt, ca. 2-3mm i tykkelse.

Udstik bundene med en rund udstikker på ca. 5 cm i dia.

Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem midt i ovnen i ca. 3-5 min.

Tag dem ud og lad bundene køle helt af.

CHOKOLADESKALLER:
160G FINTHAKKET MØRK CHOKOLADE

2/3 af den hakkede mørke chokolade smeltes over vandbad. Når der kun er få klumper tilbage af chokoladen, der ikke helt er smeltet, tages skålen af varmen og den resterende 1/3 røres i med en dejskraber til massen er helt glat.

Pensl 15 halvkugler på 5 cm i diameter i en silikoneform med chokoladen.

Stil formen på køl til chokoladen har sat sig.

Overskydende chokolade kommes i en sprøjtepose. Sprøjt små ører ud på et stykke bagepapir og lad dem tørre.

SKUM:
50G SUKKER
25 G GLYKOSESIRUP
25 G VAND
40G PAST. ÆGGEHVIDER
1 SPSK. SUKKER
KORN AF 1/4 VANILJESTANG

Kom sukker, glykosesirup og vand i en tykbundet gryde, hav et sukker/digitalt termometer ved siden af.

Rør ingredienserna sammen til sukkeret smelter. Temperaturen skal nå op på præcis 117 grader, og det kan gå hurtigt, så stå klar ved siden af.

Pisk æggehviderne stive og tilsæt 1 spsk. sukker og vaniljepulver, og pisk videre til skummet er blankt.

Når siruppen er klar, hældes den i en tynd stråle ned i æggehviderne, mens du pisker der ud ad på en mellem hastighed.

Derefter skrues hastigheden op til max og der piskes i 8-10 minutter.

Skummet kommes i en sprøjtepose og fyldes i chokoladeskallerne.

FYLD:
1 SPSK. SALTET KARAMEL

Kom karamelfyldet i en sprøjtepose, stik spidsen ned i skummet og sprøjt lidt ned i hver.

Læg marcipanbundene ovenpå og tryk dem let ned i skummet så de sidder fast, her er det en god idé hvis bundene er lidt mindre end formen.

Stil formen på frys i 1 time så er de nemmere at få ud af formen uden at gå i stykker. (Tip: Flødeboller kan sagtens fryses, de skal bare stå i køleskabet til de er tøet op…så lever de længere og kan laves længere tid i forvejen,


PYNT:
10 G HVID CHOKOLADE
GRØN PASTAFARVE
10 G MØRK CHOKOLADE

Smelt den mørke chokolade, den skal bruges som “lim” til ører og som pupiller i øjenene.

Dup lidt “lim” på ørene og sæt dem fast på katten.

Til sidst males øjne på. Smelt hvid chokolade og farv den grøn. Brug enden af en pensel til at duppe chokoladen på skallen.

Stil på køl indtil de skal spises.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *