Chicken Pot Pie Soup

Jeg fandt en variation af denne opskrift på nettet og måtte bare prøve den, jeg elsker kyllingetærte som de laver dem i England og det her er suppeversionen. Den kan fryses, så har I til de kølige aftener eller hvis I ikke gider stå hele dagen i køkkenet. Den tager lidt tid at kreere, men er absolut besværet værd. Det der fylder mest på indkøbslisten er den mængde krydderier der skal i. Der skal forstegt kød i, så man kan med fordel eventuelt bruge resterne fra gårsdagens middag.

CHICKEN POT PIE SOUP
6-8 PERS.

500 G KARTOFLER
300 G GULERØDDER
2 LØG
150 G BLADSELLERI
30 G SMØR
1 TSK. PAPRIKA
1 TSK. PEBER
1 TSK. SALT
½ TSK. HVIDLØGSPULVER
½ TSK. STØDT KORIANDER
½ TSK. TØRRET DILD
1/4 TSK. KNUSTE CHILIFLAGER
2½ SPSK. HØNSEFONDPULVER
1 L. KOGENDE VAND
400 G STEGT KYLLING ELLER KALKUNKØD, SKÅRET I 1 CM TERN.
350 ML. FLØDE ELLER MÆLK
3 SPSK. MEL
300 G FROSNE ÆRTER

Forbered grøntsagerne, skræl, pil og vask kartofler, gulerødder, løg og bladselleri og skær dem alle i 1 cm store stykker.

Kog kartoflerne møre, ca. 10-15 min, hæld vandet fra og stil dem til side.

Smelt smør og steg gulerødderne i 2.3 min.

Tilsæt løg, bladselleri og krydderier. Svitz til løgene er bløde og gennemsigtige, men uden at de har taget farve.

Rør fondpulveret i og tilsæt vand.

Kog væsken op og lad retten simre i 10 min.

Ryst en blanding af mel og 1 dl. fløde/mælk.

Hæld resten af fløden i suppen.

Tilsæt melblandingen.

Derefter kommes kød, kartofler og ærter i.

Kog suppen ved middel-lav varme i 30-40 min til suppen tykner.

Smag til med salt og peber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *