Jeg fandt for noget tid siden nogle minimuffinsforme i silikone, formet som smileys. Men jeg har ikke tænkt mig at bruge dem til muffins. Derimod har jeg leget med mousse og det blev til en chokolademoussekage.
SMILEY-KAGE
Mousse:
75 g Mørk mælkechokolade 47%
2 ½ dl. Fløde
1 past. Æggeblomme
25 g Flormelis
Kage:
100 g Sukker
125 g Blødt smør
50 g Revet marcipan
2 M/L Æg
125 g Hvedemel
25 g Hakket chokolade
Pynt:
Chokoladeknapper
Krymmel
MOUSSE:
Smelt chokolade og 1/4 dl fløde sammen ved lav varme til en ganache.
Pisk æggeblomme og sukker til en lys og luftig æggesnaps.
Pisk resten af fløden til skum med bløde toppe.
Vend 1/4 af flødeskummet i ganachen.
Bland æggesnapsen i ganachen, lidt ad gangen.
Vend resten af flødeskummet forsigtigt i chokoladen uden at banke for meget luft ud.
Kom moussen på en sprøjtepose og fyld lidt i en silikoneform med smileyansigter eller andre sjove former.
Resten kommes i en 18 cm rund silikoneform og begge dækkes til med film, før de stilles i fryseren i min 2-3 timer til de har sat sig, gerne natten over.
KAGE:
Forvarm ovnen til 180 grader.
Smør og beklæd en 18 cm springform med bagepapir.
Pisk smør og sukker lyst og cremet.
Rør den revne marcipan i.
Pisk æggene i ét ad gangen.
Vend melet i med en dejskraber.
Kom tilsidst den hakkede chokolade i og hæld dejen i springformen.
Bag kagen midt i ovnen i 30-40 min. Test om den er gennembagt ved at stikke en nål i midten. Den skal komme ren ud.
SAMLING:
Skær toppen af den afkølede kage, så den er helt plan.
Skub forsigtigt moussen ud af silikoneformene og læg dem ovenpå bunden. Lad moussen tø op i køleskabet et par timer eller natten over.
Pynt med chokoladeknapper og krymmel.