Smiley-kage

Jeg fandt for noget tid siden en silikone form, formet som smileys. Så jeg har leget med mousse og det blev til en chokolademoussekage.

SMILEY-KAGE
10-12 PERS.

KAGE:
100 G SUKKER
125 G BLØDT SMØR
50 G REVET MARCIPAN
2 M/L ÆG
125 G HVEDEMEL
25 G HAKKET CHOKOLADE

Forvarm ovnen til 180 grader.

Smør og beklæd en 18 cm springform med bagepapir.

Pisk smør og sukker lyst og cremet.

Rør den revne marcipan i.

Pisk æggene i ét ad gangen.

Vend melet i med en dejskraber.

Kom tilsidst den hakkede chokolade i og hæld dejen i springformen.

Bag kagen midt i ovnen i 30-40 min. Test om den er gennembagt ved at stikke en nål i midten. Den skal komme ren ud.

Lad kagen køle helt af.

Skær toppen af den afkølede kage, så den er helt plan.


MOUSSE:
75 G MØRK MÆLKECHOKOLADE 47%
2 ½ DL. FLØDE
1 PAST. ÆGGEBLOMME
25 G FLORMELIS

Smelt chokolade og 25 ml fløde sammen ved lav varme til en ganache.

Pisk æggeblomme og sukker til en lys og luftig æggesnaps.

Pisk resten af fløden til skum med bløde toppe.

Vend 1/4 af flødeskummet i ganachen.

Bland æggesnapsen i ganachen, lidt ad gangen.

Vend resten af flødeskummet forsigtigt i chokoladen uden at banke for meget luft ud.

Kom moussen på en sprøjtepose og fyld lidt i en silikoneform med smileyansigter eller andre sjove former.

Resten kommes i en 18 cm rund silikoneform og  kagen lægges ovenpå og presses let ned, før den dækkes til med film. Stil den i fryseren i min 3-4 timer til den har sat sig, gerne natten over.

PYNT:
CHOKOLADEKNAPPER
KRYMMEL

Skub forsigtigt kagen ud af formen og læg den på et fad. Lad moussen tø op i køleskabet et par timer eller natten over.

Pynt med smileys, chokoladeknapper og krymmel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *