Site Overlay

Smiley-kage

Jeg fandt for noget tid siden nogle minimuffinsforme i silikone, formet som smileys. Men jeg har ikke tænkt mig at bruge dem til muffins. Derimod har jeg leget med mousse og det blev til en chokolademoussekage.

SMILEY-KAGE

Mousse:
75 g Mørk mælkechokolade 47%
2 ½ dl. Fløde
1 past. Æggeblomme
25 g Flormelis

Kage:
100 g Sukker
125 g Blødt smør
50 g Revet marcipan
2 M/L Æg
125 g Hvedemel
25 g Hakket chokolade

Pynt:
Chokoladeknapper
Krymmel

MOUSSE:

Smelt chokolade og 1/4 dl fløde sammen ved lav varme til en ganache.

Pisk æggeblomme og sukker til en lys og luftig æggesnaps.

Pisk resten af fløden til skum med bløde toppe.

Vend 1/4 af flødeskummet i ganachen.

Bland æggesnapsen i ganachen, lidt ad gangen.

Vend resten af flødeskummet forsigtigt i chokoladen uden at banke for meget luft ud.

Kom moussen på en sprøjtepose og fyld lidt i en silikoneform med smileyansigter eller andre sjove former.

Resten kommes i en 18 cm rund silikoneform og begge dækkes til med film, før de stilles i fryseren i min 2-3 timer til de har sat sig, gerne natten over.

KAGE:

Forvarm ovnen til 180 grader.

Smør og beklæd en 18 cm springform med bagepapir.

Pisk smør og sukker lyst og cremet.

Rør den revne marcipan i.

Pisk æggene i ét ad gangen.

Vend melet i med en dejskraber.

Kom tilsidst den hakkede chokolade i og hæld dejen i springformen.

Bag kagen midt i ovnen i 30-40 min. Test om den er gennembagt ved at stikke en nål i midten. Den skal komme ren ud.

SAMLING:

Skær toppen af den afkølede kage, så den er helt plan.

Skub forsigtigt moussen ud af silikoneformene og læg dem ovenpå bunden. Lad moussen tø op i køleskabet et par timer eller natten over.

Pynt med chokoladeknapper og krymmel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *