One Bite at a time

Vaniljelagkagebunde

Disse bunde er tykkere end de klassiske lagkagebunde og er mindre sarte, når der skal flyttes rundt på dem.

VANILJELAGKAGEBUNDE 
Giver tre bunde af 1 cm tykkelse og 25 cm i dia. 

6 M/L Æg
300 g Sukker
1½ tsk Vaniljesukker
225ml Sødmælk
90 g Smeltet smør
375 g Mel
3 tsk. Bagepulver
1½ tsk Salt

Forvarm ovnen til 160 grader.

Beklæd bunden af en springform med bagepapir, smør formen grundigt og drys med mel, bank overskydende mel af.

Pisk æggene luftige i godt 4 min. i en køkkenmaskine.

Bland sukker og vaniljesukker sammen og tilsæt det i æggemassen.

Pisk i yderligere 4 min.

Bland mel, bagepulver og salt sammen.

Tilsæt skiftevis smeltet smør, mælk og melblandingen i æggesnapsen.

Rør kun til ingredienserne akkurat er blandet sammen.

Hæld dejen i formen og pak formens sider ind i sammenrullet sølvpapir, så kagens sider ikke brankes under bagning.

Bag kagen midt i ovnen i ca. 70 min. til en tandstikker kommer ren ud, når man stikker den ned i midten af kagen.

Lad kagen køle helt af før den deles i de bunde der skal bruges.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.