Nissehuer

Glædelig 3. Søndag i advent.

Årets juleflødebolle gemmer sig under en nissehue af farvet hvid chokolade og smagen leder tankerne hen på de klassiske brunkager med sin smag af julekrydderier og brugen af gløggsirup i skummet.

NISSEHUER
15 STK

BUNDE:
15 AF DISSE SMÅKAGER
50 G HVID CHOKOLADE

Smelt chokoladen og smør et tyndt lag på toppen af småkagerne.

Lad chokoladen størkne.

SKUM:
115 G SUKKER
60 G GLUKOSESIRUP
60 G GLØGGSIRUP
1/8 TSK. STØDT NELLIKE
1/8 TSK. STØDT KANEL
1/8 TSK. STØDT KARDEMOMME
1/8 TSK. STØDT INGEFÆR
75G PAST. ÆGGEHVIDER
3/4 SPSK. SUKKER
1/2-1 TSK. GRØN PASTAFARVE

Kom sukker, glukosesirup, gløggsirup, samt krydderier i en tykbundet gryde, hav et sukker/digitalt termometer klar ved siden af.

Pisk æggehviderne stive og tilsæt den 3/4 spsk. sukker, og fortsæt med at piske. Her er det nemmest at bruge en køkkenmaskine, da vi nu skal ud i at piske i 8-10 minutter når siruppen hældes i.

Tilbage til sukkersiruppen, ingredienserne i gryden varmes op og piskes sammen til sukkeret smelter. Temperaturen skal nå op på præcis 117 grader, og det kan gå hurtigt, så stå ved siden af hele tiden.

Når siruppen er klar, hældes den i en tynd stråle ned i æggehviderne, mens maskinen pisker der ud ad på en mellem-lav hastighed.

Derefter skrues hastigheden op til max og der piskes i 8-10 minutter.

I de sidste par minutter af piskningen tilsættes farve.

Skummet kommes i en sprøjtepose med rund tylle og det sprøjtes ud på småkagebundene.

Stil flødebollerne på køl i minimum 1-2 timer, jeg plejer gerne at give dem til dagen efter. Det at de er kolde og faste gør at chokoladeovertrækket ikke får skummet til at falde sammen og samtidig så størkner chokoladen hurtigere, når skummet er koldt.

OVERTRÆK:
300G FINTHAKKET HVID CHOKOLADE + 100 G HVID CHOKOLADE TIL PYNT
RØD PASTAFARVE
MINI MARSHMALLOWS

2/3 af de 300 g hakkede hvide chokolade smeltes over vandbad ved lav varme. Når der kun er få klumper tilbage af chokoladen, der ikke helt er smeltet, tages skålen af varmen og den resterende 1/3 røres i med en dejskraber til massen er helt glat.

Kom rød farve i chokoladen lidt ad gangen indtil den har den ønskede farve, alt efter hvor rød man vil have den.

Flødebollerne kan nu enten dyppes ned i chokoladen eller som jeg gør, sætte dem på en chokoladegaffel og overhælde med chokolade, hvorefter det overskydende kan rystes let af ved forsigtigt at banke gaflen mod kanten af skålen.

Mens chokoladen stadig er blød, pyntes flødebollerne med marshmallows til en nissehue.

Stil flødebollerne på køl igen, til chokoladen er helt størknet.

Smelt de sidste 100 g hvid chokolade og dyp kanterne af flødebollens bund så nissehuen får sin sin hvide kant, sæt flødebollerne på køl igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *