Et sødt indslag til enhver komsammen. En marengsroulade kan hurtig blive meget sød, så sørg for at balancere med noget syrligt og kraftigt i smagen, i dette tilfælde hindbær og lime. Rouladen skal spises samme dag den laves.
MARENGSROULADE MED HINDBÆR
8-10 PERS.
MARENGSBUND:
4 ÆGGEHVIDER
250 G SUKKER
1 TSK. MAIZENA
1 TSK. ÆBLECIDEREDDIKE ELLER HVIDVINSEDDIKE
Forvarm ovnen til 190 grader.
Pisk æggehviderne stive.
Tilsæt sukker lidt af gangen og pisk kraftig til den er en glinsende sej masse.
I en anden skål røres maizena og eddike sammen og det piskes i marengsmassen.
Smør den ud på en bageplade med bagepapir, der går lidt op over siderne på pladen. Området, massen smøres ud på, skal max. være 23 x 30 cm.
Bag marengsmassen i 10 min. til den har tage lidt farve, sænk varmen til 160 grader og bag videre i 5 min mere, marengsen skal gerne være let krakeleret.
Læg et stykke bagepapir på et viskestykke og drys med sukker.
Vend forsigtigt marengsbunden ud på bagepapiret og lad den køle af i 1-2 timer.
FYLD:
3 DL PISKEFLØDE
REVET SKAL AF 1 LIME
150 G HINDBÆR
HAKKET MØRK CHOKOLADE
Pisk fløden til skum sammen med limeskal.
Fjern forsigtigt bagepapiret fra marengsbunden.
Smør bunden med flødeskummet, kom hindbær (enten i mindre stykker eller hele) henover sammen med hakket mørk chokolade.
Rul marengsrouladen sammen, brug bagepapiret nedeunder til hjælp.
Pynt med chokolade og hindbær.