One Bite at a time

Marengsroulade med Hindbær

Et sødt indslag til enhver komsammen. En marengsroulade kan hurtig blive meget sød, så sørg for at balancere med noget syrligt og kraftigt i smagen, i dette tilfælde hindbær og lime. Rouladen skal spises samme dag den laves.

MARENGSROULADE MED HINDBÆR
8-10 pers.

Marengsbund:
4 Æggehvider
250 g Sukker
1 tsk. Maizena
1 tsk. Æblecidereddike eller hvidvinseddike

Fyld:
3 dl Piskefløde
Revet skal af 1 Lime
150 g Hindbær
Hakket mørk chokolade

MARENGSBUND:

Forvarm ovnen til 190 grader.

Pisk æggehviderne stive.

Tilsæt sukker lidt af gangen og pisk kraftig til den er en glinsende sej masse.

I en anden skål røres maizena og eddike sammen og det piskes i marengsmassen.

Smør den ud på en bageplade med bagepapir, der går lidt op over siderne på pladen. Området, massen smøres ud på, skal max. være 23 x 30 cm.

Bag marengsmassen i 10 min. til den har tage lidt farve, sænk varmen til 160 grader og bag videre i 5 min mere, marengsen skal gerne være let krakeleret.

Læg et stykke bagepapir på et viskestykke og drys med sukker.

Vend forsigtigt marengsbunden ud på bagepapiret og lad den køle af i 1-2 timer.

FYLD:

Pisk fløden til skum sammen med limeskal.

Fjern forsigtigt bagepapiret fra marengsbunden.

Smør bunden med flødeskummet, kom hindbær (enten i mindre stykker eller hele) henover sammen med hakket mørk chokolade.

Rul marengsrouladen sammen, brug bagepapiret nedeunder til hjælp.

Pynt med chokolade og hindbær.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.