Gammeldags Æblekage

Æblekage bringer nostalgien frem i de fleste. Jeg husker alle de gange min mor har stået i køkkenet og bikset en ordentlig portion sammen til dagen efter, hvor vi fik besøg. Jeg var fascineret af lagene og de juvelrøde klatter. Men det er først inden for de sidste par år, at jeg også er begyndt at sætte pris på smagen. Perfekt til sommeraftener med en klat flødeskum til.

GAMMELDAGS ÆBLEKAGE
10-12 PERS.

ÆBLEMOS:
1,5 KG ÆBLER, F.EKS. JONAGORED
1 VANILJESTANG
½ DL VAND
1½ TSK. KANEL
100 G SUKKER

Skræl æblerne og fjern kernehusene. Skær dem i mindre stykker og kom dem i en gryde, sammen med kornene af vaniljestangen, vand, kanel og sukker.

Kog det sammen ved middel varme til en grov mos. Lad den køle helt af.

CRUNCH:
150 G GROVVALSEDE HAVREGRYN
50 G SMUTTEDE, HAKKEDE MANDLER
1 SPSK KAKAOPULVER
50 G SUKKER
50 G SMØR

Smelt smørret på en pande og tilsæt kakao, havregryn, hakkede mandler og sukker.

Rist blandingen ved middel varme til den er gyldenbrun, uden at branke. Lad den køle af.

SAMLING:
12 MAKRONER, KNUSTE
6 DL. PISKEFLØDE
RIBSGELÉ
REVET CHOKOLADE

Kom æblemos, crunch, knuste makroner og flødeskum ovenpå skiftevis i lag, afslut med flødeskum og drys med lidt crunch, chokolade og ribsgelé.

Server enten kagen nu eller sæt den på køl indtil den skal serveres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *