Her er en let lille variant af kransekagen til nytår, inspireret af den geniale Maja Vase. Jeg var løbet tør for mint-chokolade marcipan, som jeg selv syntes er utrolig lækker, så jeg kastede mig over at lave min egen version. Det blev nu ikke helt skidt. Hvis du ikke kan opdrive pistaciemel, så kan mandelmel også bruges eller du kan vælge kun at bruge det farvede sukker.
KRANSEKAGEKUGLER
CA. 15 STK.
KRANSEKAGEMASSE:
200 G RÅ MARCIPAN
4 TSK. PEBERMYNTEESSENS
25 G HAKKET MØRK CHOKOLADE
50-60 G FLORMELIS
15 G ÆGGEHVIDE, LETPISKET
75 G BLØD NOUGAT
Forvarm ovnen til 200 grader.
Riv marcipanen groft, og ælt den med 50 g flormelis.
Tilsæt æggehviden, og ælt det til en fast, men lidt blød masse.
Tilsæt pebermynteessens og chokolade, massen bliver klistret, så tilsæt de sidste 10 g flormelis.
Tril massen til kugler á ca. 20 g hver.
Læg ca. 5 g nougat på midten af hvert stykke kransekagemasse, og fold marcipanen omkring, så du får en fin kugle. Tril dem helt runde.
Læg dem på en plade med bagepapir.
Sæt en ekstra plade nedenunder i ovnen, så kransekagerne ikke bliver mørke i bunden.
Bag dem midt i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldenbrune.
Lad kransekagerne køle af på en rist.
PYNT:
1 ÆGGEHVIDE
SUKKER
PULVERFARVE/SPISELIGE GLITTERFARVER
PISTACIEMEL
Når kransekagerne er kølet helt af, pensles de med lidt æggehvide på overfladen.
Dyp kagerne i f.eks. sukker blandet med lidt pulverfarve/glitterfarve eller pistaciemel og lad dem tørre før de serveres på slaget midnat.