Koldskålsmousse

Her er en dessert til en der med al magt forsøger at holde sommeren i live lidt længere. Men man må erkende, når vejret opfører sig som det gør for tiden, har man brug for alt den sommer man kan få.

KOLDSKÅLSMOUSSE
CA. 4 PERS.

2 BLADE HUSBLAS
25 G CITRONSAFT
35 G FLORMELIS
KORNENE AF 1/4 STANG VANILJE
100 ML PISKEFLØDE
120 ML KÆRNEMÆLK

Udblød husblassen i koldt vand i minimum 10 min.

Varm citronsaften op til kogepunktet.

Knug vandet ud af husblassen og smelt den i citronsaften. Hæld blandingen i en lav skål og stil den på køl til massen lige akkurat er lillefingervarm.

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en kniv.

Pisk flormelis, vaniljekorn og fløde til flødeskum.

Hæld kærnemælken i skummet og vend det forsigtigt sammen.

Tilsidst tilsættes citronhusblassen i en tynd stråle, mens der røres forsigtigt med en dejskraber.

Kom moussen i en sprøjtepose og kom den i silikoneforme, der kan dækkes til med et stykke husholdningsfilm og lægges i fryseren, så får man de fineste små portionsanrettede mousser.

Alternativ kan du komme moussen i portionsglas og stille dem i køleskabet et par timer, til den har sat sig.

Server med flødeskum og jordbær for ekstra sommerlighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *