Hjemmelavet Hollandaisesauce

Klassikeren der god at have i sit repertoire, den er nemmere at gå til en en bearnaisesauce, serving glasses smager mindst lige så godt.

HJEMMELAVET HOLLANDAISESAUCE
2 PERS.

2 ÆGGEBLOMMER
2 SPSK. CITRONSAFT
125 G SMØR
SALT OG PEBER

Smelt smørret ved lav varme, så det skiller og danner bundfald. Undlad at røre i det. Vi vil kun have et der er på toppen.

Pisk æggeblommer og citronsaft sammen i en skål over vandbad. Vandet i gryden under skålen skal kun lige dampe og afgive varme, for varmt og æggeblommerne bliver til røræg i stedet for sauce.

Tilsæt langsomt smørret i en tynd stråle, ikke bundfaldet! Pisk kraftigt imens til saucen tykner.

Smag til med salt, peber og evt. mere citronsaft.

Server saucen til bl.a. Eggs Benedict eller en saftig laksefilet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *