Koldskål med Hvid Chokolade og Sticks

En dejlig forfriskelse her i sommervarmen, selvom skyerne dominerer der hvor jeg er lige nu. Syrlig/sød koldskål med knas af hvid chokolade og hjemmebagte kammerjunkere formet som stænger, lige til at dyppe.

KOLDSKÅL MED HVID CHOKOLADE OG STICKS
4-6 PERS.

KOLDSKÅL:
1/2 STANG VANILJE
2 ÆGGEBLOMMER
150 G FLORMELIS
1 L. KÆRNEMÆLK
SAFT AF 1/2 CITRON
75 G HAKKET HVID CHOKOLADE

Pisk vaniljekorn, æggeblommer og flormelis sammen til en lys creme i en skål.

Rør forsigtigt citronsaft og kærnemælk i.

Tilsæt den finthakkede chokolade og stil skålen på køl i mindst 30 min.

Rør rundt i koldskålen igen kort før servering, så chokoladen ikke lægger sig i bunden af skålen.

STICKS:
125 G MEL
1/2 TSK BAGEPULVER
65 G KOLDT SMØR
35 G SUKKER
SAFT OG REVET SKAL AF 1/4 ØKO. CITRON
20 G ÆGGEHVIDE
10 G ÆGGEBLOMME
1/4 DL. MÆLK

Forarm ovnen til 180 grader.

Bland mel og bagepulver i en skål.

Smuldr smørret i, dette kan gøres med et piskeris i stedet for fingre eller en kniv.

Tilsæt sukker, citronskal og saft.

Rør æggehvide og æggeblomme i.

Tilsæt mælken lidt ad gangen indtil dejen hænger sammen, og den hverken er for tør eller for våd. Det er ikke sikkert at al mælken bliver brugt.

Saml dejen og del den i ca. 15 stykker, som trilles til stænger.

Læg dem på en bageplade med papir og bag stængerne i 8-10 min, vend dem om og bag i yderligere 8-10 min, til de er gyldne…hold øje med dem, begynder de at blive brune skal kammerjunkerne ud med det samme.

Lad dem køle af på en rist, de kan opbevares i en dåse, hvis de ikke alle bliver spist sammen med koldskålen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *