Chokolade Lasagne

Denne kage er resultatet af en udfordring fra en af mine kolleger. Hun viste mig et billede og jeg tog hentydningen som den var, en chokolade lasagne ville ikke være af vejen i pausen.
Dog er opskriften anderledes end den originale, især da nogle af ingredienserne ville jeg aldrig komme i en kage. Så jeg fandt på min egen version.

CHOKOLADELASAGNE

KAGE:
50 G SMØR
200 G SUKKER
3 ÆG
85 G MEL
50 G KAKAO
1½ TSK. BAGEPULVER
2 TSK. VANILJEPULVER
½ TSK. SALT

Forvarm ovnen til 175 grader.

Smelt smørret og lade det svale lidt.

Pisk æg og sukker lyst og luftigt, før smørret piskes i.

Sigt mel, kakao, bagepulver, vaniljepulver og salt i og rør det hele til en ensartet dej.

Hæld dejen i en bradepande belagt med bagepapir i bunden og siderne smurt med smeltet smør, på cirka 15x25cm og bag i 25 min.

For at være sikker på at kagen er færdigbagt, stik en tandstik ned i midten af kagen, der må ikke hænge dej ved.

Fjern kagen fra ovnen, vend den ud af bradepanden og lad den køle helt af.

HVID GANACHE MED LAKRIDS:
100G HVID CHOKOLADE
100 G FLØDE 38%
2 TSK. SPEJDERSNUS (SALMIAK LAKRIDSPULVER)

Hak chokoladen fint og kom den i en skål.

Varm fløden op til kogepunktet og hæld den over chokoladen.

Lad det stå et øjeblik før det røres sammen til en glidende masse.

Smag til med lakrids pulver.

Stil ganachen på køl.

Når den er helt kold, piskes den til en let creme med flødeskumstekstur.

LYS GANACHE:
100 G MARABOU DAIM
100G FLØDE 38%:

Samme fremgangsmåde som den hvide ganache, dog uden lakridspulver.

SAMLING:

Flæk kagen og kom den hvide creme på bunden.

Læg toppen på og fordel den lyse creme ovenpå.

PYNT:
FRYSETØRRET HINDBÆR OG BROMBÆR
SMÅ CHOKOLADE KNAPPER

Pynt med frysetørrede hindbær, brombær og chokoladeknapper.

Stil lasagnen på køl i mindst 2 timer, gerne natten over.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *