Koldhævede Kærnemælksboller

Det er gået helt hen over hovedet på mig at i fredags var det International Nutella-dag, hvilket er grufuldt for en Nutellafan som jeg. Så det måtte jeg jo gøre noget ved her til morgen, når jeg i forvejen havde koldhævede boller i køleskabet der bare ventede på at blive bagt. Kærnemælken giver bollerne en saftig og let krumme, der smager lidt som om de var bagt med surdej. Nam.

Jeg er ved at teste om de også kan bruges til hjemmelavet Bake-off, hvor de fryses ned før hævning og således ikke fylder for meget i fryseren. Men det vender jeg tilbage med på et senere tidspunkt.

KOLDHÆVEDE KÆRNEMÆLKSBOLLER
16 BOLLER

25 G GÆR
380 ML KOLD KÆRNEMÆLKMÆLK
1 M/L ÆG
50 G SMELTET SMØR
600 G HVEDEMEL + EVT. EKSTRA TIL ÆLTNING
2 TSK. STØDT KARDEMOMME
1 SPSK SUKKER
½ TSK. SALT
1 ÆGGEBLOMME TIL PENSLING

Rør gæren ud i kærnemælken og tilsæt ægget og det let svalede, smeltede smør.

Bland mel, kardemomme, sukker og salt sammen og rør det i væsken.

Ælt dejen godt sammen enten i en køkkenmaskine eller på et let meldrysset bord til den er glat og smidig.

Form 16 boller a ca. 70 g hver, som lægges på en bageplade med bagepapir, dæk bollerne med husholdningsfilm og et fugtigt viskestykke.

Lad bollerne hæve i køleskabet natten over eller 10-12 timer.

Forvarm ovnen til 200 grader.

Pensl bollerne med æggeblommen pisket op med lidt vand og bag dem i 20-25 min. Du kan også måle kernetemperaturen til 96 grader, så er du sikker på at bollerne er gennembagt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.