I morgen er det fastelavn og i år, med alle de mundvandsdrivende billeder på instagram, kastede jeg mig og en overdådig og luksuriøs bolle af wienerdej, fyldt med remonce, vaniljecreme, flødeskum og toppet med mørk glasur.
LUKSUS FASTELAVNSBOLLER
8 STK.
WIENERBRØDSDEJ:
20 G GÆR
150 G LUNKEN MÆLK
30 G SUKKER
1 ÆG
300 G HVEDEMEL
200 G SMØR
Rør gæren ud i den lune mælk til der ikke er flere klumper.
Pisk æg sammen med sukker og rør det i væsken.
Rør hvedemelet i lidt ad gangen og ælt til sidst dejen til den er glat og smidig.
Rul nu dejen ud på et meldrysset bord i et rektangel (20×40 cm.) i ca. ½ cm. tykkelse.
Skær smørret i tynde skiver og fordel det overlappet på 2/3 af dejen.
Fold rektanglet sammen i 3 lag. Start med at vende den side uden smør på ind mod midten og dernæst den anden side der indover.
Når første foldning er i hus stilles dejen på køl i 20 min. hvorefter den udrulles til 1 cm tykkelse og foldes 2 gange mere, så dejen i alt er blevet foldet 3 gange og nu har 27 lag.
Så lægges den på køl en sidste gang i 30 min.
VANILJECREME:
2 SPSK MAJSSTIVELSE
2 SPSK FLORMELIS
40 G ÆGGEBLOMMER
125 ML FLØDE
125 ML SKUMMETMÆLK
1/2 VANILJESTANG
Pisk alle ingredienserne sammen i en gryde.
Varm op under omrøring til det tykner.
Overfør cremen til en skål og lad den køle til stuetemperatur.
REMONCE:
1/2 VANILJESTANG
75 G MEGET BLØDT SMØR
75 G SUKKER
35 G MARCIPAN
Rør vaniljekorn, smør, sukker og fint revet marcipan godt sammen til en blød og cremet remonce.
SAMLING:
Rul dejen ud på bordet til et rektangel på ca. 30×40 og del den i 8 firkanter.
Kom 1 tsk. remonce og 1 spsk vaniljecreme på midten og fold dejen ind over fra hjørnerne, gentag med de fire nye hjørner så du har en nogenlunde rund bolle.
Knib samlingerne godt sammen, så remoncen ikke kan stikke af, og form bollerne forsigtigt til fine runde fastelavnsboller.
Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 60 min.
Pensl bollerne med en æggeblommer rørt op med lidt vand.
Bag bollerne ved 200 grader i ca. 12-15 min.
Lad dem køle helt af før de flækkes på midten og pyntes med flødeskum og glasur.
CHOKOLADECREME:
5 DL FLØDE
4 TSK FLORMELIS
4 TSK KAKAOPULVER
1½ TSK VANILJEPASTA
Pisk alle ingredienserne til fast flødeskum.
Kom flødeskummet på en sprøjtepose med stjernetyl og fyld de flækkede fastelavnsboller.
GLASUR:
100 G FLORMELIS
40 G KAKAO
CA. 6-8 SPSK VAND
Rør flormelis sammen med kakao og vand til en glasur der ikke er for tynd eller for tyk, men til at smøre ud på fastelavnsbollen.
Pynt bollerne og nyd dem.