Kardemommepandekager

Pandekager. Tynde, tykke, runde, aflange, sjove former, selv de “obligatoriske” første fejlslagne pandekager…de smager alle bare godt.
Og når man som mommeman (kardemommefanatiker), ser sit snit, så skal der absolut kardemomme i, det gør dem bare bedre.
De er lette at lave, hvis man da ikke lige giver sig til at øve sine færdigheder i at vende pandekagen i luften. Det fører oftest til pinlige samtaler om hvorfor der sidder pandekagestykker på loftet, på lamperne, på skabene og over halvdelen af køkkengulvet…men kan I præstere at vende sådan en fætter i luften, så bliv ved med at blære jer, for det er genialt og underholdende…og man føler en lettere opnåelse af selvtilfredshed. 🙂

KARDEMOMMEPANDEKAGER
CA. 8-10 STK.

2 ÆG
50 G SMØR
3 DL MÆLK
150 G HVEDEMEL
25 G FLORMELIS
½ TSK. SALT
1 TSK. KARDEMOMME

Bland mel, flormelis, salt og kardemomme sammen i en stor skål.

Pisk mælken i lidt ad gangen, så alle klumper bliver rørt ud, dejen skal være så klumpefri som muligt.

Tilsæt æggene, ét af gangen, og pisk igen til det hele er godt blandet sammen.

Smelt smørret og pisk det i.

Sæt dejen på køl i 30 min.

Smelt lidt smør på en pande og hæld 3/4 dl. dej på. Sørg for at dejen kommer helt ud til kanten af panden.

Når pandekagen begynder at være gennembagt og gyldenbrun på bagefladen, så vendes den og bages færdig på den anden side.

Server med flormelis, sukker, marmelade, is…det man nu lyster.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *