Knækbrød

Min far elsker knækbrød, og kan spise det dagen lang…næsten. Så da jeg var hjemme i julen, ville jeg bage nogle til ham som lidt afveksling og faldt over en opskrift i Familiejournalen. Jeg har senere leget med opskriften, ændret lidt på fremgangsmåden, nogle af forholdene i ingredienserne og har tilsat lidt frø og kerner for at gøre dem endnu bedre.

KNÆKBRØD
CA. 35 STK.

50 G GÆR
1 DL LUNKEN VAND
300 G RUGMEL
100 G SMØR
2 DL MÆLK
1 TSK. SUKKER
1 TSK. SALT
1 SPSK. KANEL
20 G HØRFRØ
20 G SESAMFRØ
175 G HVEDEMEL
BIRKESFRØ

Rør gæren ud i vandet og tilsæt 100 g rugmel, bland det godt sammen og sæt det til hævning på et lunt sted i 30 min.

Smelt smør og pisk mælken i stille og roligt, så det ikke klumper sammen, rør det i den hævede dej.

Tilsæt sukker, salt, kanel, hørfrø og sesamfrø og rør derefter resten af rugmelet i.

Ælt til sidst hvedemelet i til det er en glat og blød dej.

Stil dejen til hævning for anden gang et lunt sted, denne gang i 1 time.

Forvarm ovnen på 220 grader og klargør bageplader med bagepapir.

Ælt dejen let, den vil føles som en smidig og lækker småkagedej og den dufter herligt.

Rul den ud på et bord til ca. 3-4 mm tykkelse, der behøves ikke mel på bordet, da dejen klistrer meget lidt.

Udstik cirkler af 7 cm. størrelse og læg dem på bagepapiret, drys med birkesfrø og tryk et mønster let ned i dejen med enden af blyant eller noget andet rundt og glat.

Bag knækbrødene i ca. 20 min til de er sprøde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *