Jeg fik den vildeste lyst til pandekager her til morgen og normalt vile jeg kaste mig over mine amerikanske pandekager, men da jeg havde noget kærnemælk tilbage i køleskabet, besluttede jeg at lave en anden pandekageklassiker. Jeg har fiflet lidt med den originale opskrift, som kaldte på både sukker og 236 ml kærnemælk (hvilket kan være noget besværligt at måle op i danske forhold), da målene var af den amerikanske variant. Da jeg godt kan lide mine tykke og luftige pandekager lettere salte, har jeg fjernet sukker.
KÆRNEMÆLKSPANDEKAGER
8-10 STK.
180 G HVEDEMEL
½ TSK. BAGEPULVER
1/4 TSK. NATRON
½ TSK. SALT
25 G SMØR
275 ML. KÆRNEMÆLK
1 ÆG
TILBEHØR:
GRANATÆBLEKERNER
AHORNSIRUP
SMØR
Bland mel, bagepulver, natron og salt i en skål.
I en separat skål blandes smeltet og svalet smør, kærnemælk og æg.
Lav en fordybning i melblandingen og pisk de våde ingredienser i lidt efter lidt, med et alm. piskeris.
Pisk ikke for meget, da dejen gerne må være lettere klumpet.
Lad dejen hvile i 10 min.
Varm fedtstof op på en pande ved middel varme og hæld en klat dej på med en sovseske, af cirka 1/4 dl (med top på).
Steg pandekagerne til der begynder at komme luftbobler på overfladen, vend pandekagerne og steg dem gyldne og færdige på den anden side.
Server med ahornsirup, smørklat og lækre syrligesøde granatæblekerner.