Site Overlay

“Påskeæg”

Traditionen tro, så må man da bare have påskeæg når nu påsken er over os :). Men jeg har ikke været i humør til at kaste mig ud i hele marcipanæg (er ikke den store fan af ren marcipan i store mængder) eller fyldte chokoladeæg. Så kom jeg i tanke om at jeg havde kagerester i fryseren, som skulle gemmes til at lave romkugler med. Jeg fandt ud af at jeg også havde noget marcipan og masser af krymmel liggende og så rullede det derfra. Påskeæg i bedste træstamme- og romkuglestil.

PÅSKEÆG
CA. 18 STK.

SMØRCREME:
50 G SMØR
120 G FLORMELIS
2½ SPSK. MÆLK

Smelt smørret og rør det sammen med flormelis og mælk til en glat masse. Sæt cremen til side, mens resten laves.

ROMKUGLEDEJ:
CA. 500 G KAGERESTER, GERNE CHOKOLADEKAGE
2½ SPSK. HINDBÆRMARMELADE, KERNENE FRASIET
2 TSK. ROMESSENS (SÅ BØRN OGSÅ KAN VÆRE MED)

Blend kageresterne til en et fint smulder, rør det sammen med smørcremen, hindbærmarmelade og romessens til en sammenhængende masse, man kan forme.

Form dejen til æg på størrelse med et hønseæg og sæt dem på køl til de er faste, ca. 1-2 timer.

PYNT:
200 G REN RÅ MARCIPAN
20-30 G FLORMELIS
75 G MØRK CHOKOLADE
KRYMMEL I MANGE FARVER

Ælt marcipanen med flormelis til det er en glat masse, som er nem at arbejde med uden være for klistret (men uden at overælte den).

Rul den tyndt ud på et bord drysset med lidt flormelis, og beklæd overfladen af æggene med marcipanen.

Smelt chokoladen og dyp undersiden af æggene, så chokoladen lige dækker lidt over marcipanen.

Har du mere lyst til romkugleversionen, triller du bare æggene i kokos eller krymmel, ligeså snart de er formet.

Sæt æggene på køl et par timer.

Nyd dem…så langsomt det lader sig gøre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *