Traditionen tro, så må man da bare have påskeæg når nu påsken er over os :). Men jeg har ikke været i humør til at kaste mig ud i hele marcipanæg (er ikke den store fan af ren marcipan i store mængder) eller fyldte chokoladeæg. Så kom jeg i tanke om at jeg havde kagerester i fryseren, som skulle gemmes til at lave romkugler med, deraf kom påskeromkuglerne.
“PÅSKEÆG”
CA. 18 STK.
SMØRCREME:
50 G SMØR
120 G FLORMELIS
2½ SPSK. MÆLK
Smelt smørret og rør det sammen med flormelis og mælk til en glat masse. Sæt cremen til side, mens resten laves.
ROMKUGLEDEJ:
CA. 500 G KAGERESTER, GERNE CHOKOLADEKAGE
2½ SPSK. HINDBÆRMARMELADE, KERNENE FRASIET
2 TSK. ROMESSENS (SÅ BØRN OGSÅ KAN VÆRE MED)
Blend kageresterne til en et fint smulder, rør det sammen med smørcremen, hindbærmarmelade og romessens til en sammenhængende masse, man kan forme.
Form dejen til æg på størrelse med et hønseæg.
PYNT:
KOKOSMEL OG KRYMMEL I MANGE FARVER
Tril æggene i kokosmel eller krymmel, så de er godt dækket til.
Sæt æggene på køl et par timer.
Nyd dem…så langsomt det lader sig gøre.