Kartoffel-porresuppe

Kartoffel-porresuppe, en klassiker og med god grund. Sætter man en portion foran venner og familie, med lidt bacon og croutoner på toppen, skal man ikke vente længe før skålene er tomme. Og så er den fantastisk til at komme rester i, har man en rest bacon eller kylling, så brug det som tilbehør. Købt for mange kartofler? Lav suppen. Grøntsagsrester? Kom dem i og blend, smagen kan næsten kun blive bedre.
Hvad jeg vil sige med dette er bare, lav den! De lover snestorm i morgen og så er suppe en god ting at gemme sig i hjemmet med. 😉

KARTOFFEL-PORRESUPPE
4-6 PERS. 

1 SPSK. OLIE
3 PORRER
800 G KARTOFLER
3 FED HVIDLØG
150 G GULERØDDER
2 LØG
CA. 1 L BOULLION
50 G SMØR
1 DL. MÆLK ELLER EN SJAT RESTEFLØDE, HVIS DU HAR DET
SALT OG PEBER

Start med at rense porrerne, skær toppen og bunden af og flæk dem halvejs på langs, så er de nemmere at skylle rene. Skær dem i grove skiver.

Skræl kartofler og gulerødder, skær dem i grove stykker.

Pil løg og hvidløg, hak løgene groft og mas hvidløgene let med siden af en køkkenkniv.

Varm olien op i en gryde, ca. 5 liter, og svits løg og hvidløg, til løgene begynder at blive bløde.

Tilsæt porrerne og steg videre til de er bløde og let gennemsigtige.

Kom kartofler, gulerødder og evt. restegrønt i og rør det godt rundt sammen med salt og peber.

Hæld vand over og kog grøntsagerne i 30 min eller til de er møre.

Blend retten til en cremet masse og tilsæt mælk og smør og blend igen. Smag til med salt og peber.

Server med croutoner, creme fraiche og ristet bacon.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *