Her er en “kage” man absolut bør lave hvis man er til kanelsnegle. Rigeligt med god snask, som er fordelt i sirlige snirkler inden i et let og lækkert brød der ikke bliver tørt alt for hurtigt, toppet med en mørk chokoladeglasur gør denne snegl til en lækkerbisken som forsvinder hurtigt.
Opskriften er lavet på en koldhævet dej, så sneglen bare skal smides i ovnen om morgenen og en lille time senere er der varm kanelherlighed.
KÆMPE KANELSNEGL
DEJ:
15 G GÆR
3 DL DANSKVAND
½ TSK BAGEPULVER
½ TSK. STØDT KARDEMOMME
1 TSK. SUKKER
½ TSK. SALT
500 G HVEDEMEL
75 G BLØDT SMØR´
Rør gæren ud i vandet og tilsæt bagepulver, kardemomme, sukker og salt.
Rør 450 g af melet i og ælt til en glat dej.
Ælt det bløde smør ind i dejen, den vil blive meget klistret og fedtet. Tilsæt da de sidste 50 g mel og ælt dejen blød og smidig.
Slå dejen ud på køkkenbordet og rul den ud til et rektangel så tyndt som muligt, ca. 55 x 35 cm
CREME:
100 G SMØR
100 G BRUN FARIN
50 G REVET MARCIPAN
1 SPSK. KANEL
LIDT MÆLK BLANDET OP MED VAND TIL PENSLING
Bland cremen af smeltet smør, farin, revet marcipan og kanel.
Fordel den på dejen og smør den ud i et tyndt lag.
Rul dejen sammen til en lang pølse fra den brede længde, så stramt som muligt.
Skær med skarp kniv, ned igennem midten af pølsen og buk siderne om så fyldet vender opad ala traditionel kanelsnegl.
Tril pølsen til en stor snegl og læg den i en 20 cm. smurt springform belagt med bagepapir.
Dæk formen med en fugtigt viskestykke og stil sneglen til hævning natten over i køleskabet…eller 8-12 timer.
Tag formen ud om morgenen, forvarm ovnen til 200 grader og pensl sneglen med mælkevand.
Bag den i ca 60 min. Den er færdig når en kødnål kommer ren ud af midten eller kernetemperaturen er 95 grader.
For at toppen ikke skal blive branket, dækkes formen til med sølvpapir efter 30 min.
Vend den ud på en rist og lad den køle af før glasuren kommes på.
GLASUR:
50 G FLORMELIS
2½ SPSK. VAND
10 G KAKAO
Rør det hele sammen til en glat masse og hæld det over kæmpesneglen som du nu ønsker det.
Mit mundvand løber!!! Den skal prøves 🙂 Mums!
Det synes jeg også at du skulle 😉 Den ville især passe godt som en fredagskage…for så kan man også spise af den lørdag/søndag.